Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Sådan en hamburger fra McDonalds synes jeg faktisk smager godt. Man skal ikke have dem for ofte, men en gang imellem er det altså lækkert.
Og derfor har jeg kigget lidt på, om man ikke kunne lave den populære og klassiske McDonalds hamburger derhjemme, og det kan man altså meget nemt.
Min opskrift følger her, og den bliver du glad for. Bollerne kan du købe i dit supermarked - eller prøv min opskrift på hjemmebagte burgerboller.
Af dennne opskrift får du seks hamburgere, men lav så mange du har brug for.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på hamburger a la McDonalds
Hamburger
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- flagesalt
- 6 burgerboller
- 6 teskefulde ketchup - Heinz tomatketchup
- 6 teskefulde sennep - Heinz Yellow Mustard
- 1 løg - hakkes fint
- syltede agurker
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød deles i seks lige store portioner, så hver burgerbøf vejer ca. 85 gram.
- Pres bøfferne flade i en diameter på ca. 10 centimeter. Pres evt. kødet ned i en anretterring eller lignende. Hak bøfferne med en kniv.
- Burgerbøfferne steges i lidt olie på en varm pande, hvor de skal have ca. 2 minutter på hver side. Krydres med lidt flagesalt og ikke andet, da smagen skal stå rent i en hamburger. Tages til side.
- Burgerboller ristes på skæresiden på panden, og de skal blot lige have lidt farve.
- Læg en burgerbøf på underbollen.
- Overbollen smøres med en teskefuld Heinz tomatketchup og en teskefulde Heinz Yellow Mustard sennep.
- Derpå kommes en teskefuld hakket løg og 3-4 skiver syltede agurker.
- Saml din hamburger og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige hamburger serveres straks, eventuelt sammen med ovnstegte pommes frites.
Hvorfor hedder det en hamburger?
Et godt spørgsmål er, hvorfor det overhovedet hedder en hamburger?
Man ved, at hamburgeren er opkaldt efter den nordtyske by Hamburg, men derfra ved man faktisk ikke så meget mere.
I USA var danskeren Louis Lassen i øvrigt den første overhovedet til at sælge en hamburger, og det skete i 1895 på en café i New Haven. Altså hvor en bøf blev serveret i en delt bolle.
I Danmark vandt hamburgeren indpas op gennem 1980erne, og ordet burger er i øvrigt en forkortelse af hamburger.
Del dine ideer og tanker med os andre her: