• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hamburger - opskrift som fra McDonalds

Hamburger - opskrift som fra McDonalds

billede med hamburger
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. maj 2024 - Udgivet: 17. januar 2023

Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.

Sådan en hamburger fra McDonalds synes jeg faktisk smager godt. Man skal ikke have dem for ofte, men en gang imellem er det altså lækkert.

Og derfor har jeg kigget lidt på, om man ikke kunne lave den populære og klassiske McDonalds hamburger derhjemme, og det kan man altså meget nemt.

Min opskrift følger her, og den bliver du glad for. Bollerne kan du købe i dit supermarked - eller prøv min opskrift på hjemmebagte burgerboller.

Af dennne opskrift får du seks hamburgere, men lav så mange du har brug for.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk burger
  • Bøfsandwich
  • Burger med spidskål

Opskrift

billede med hamburger
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hamburger

4.89 fra 9 stemmer
Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 350
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • flagesalt
  • 6 burgerboller
  • 6 tsk ketchup - Heinz tomatketchup
  • 6 tsk sennep - Heinz Yellow Mustard
  • 1 løg - hakkes fint
  • syltede agurker

Fremgangsmåde
 

  1. Det hakkede oksekød deles i seks lige store portioner, så hver burgerbøf vejer ca. 85 gram.
  2. Pres bøfferne flade i en diameter på ca. 10 centimeter. Pres evt. kødet ned i en anretterring eller lignende. Hak bøfferne med en kniv.
  3. Burgerbøfferne steges i lidt olie på en varm pande, hvor de skal have ca. 2 minutter på hver side. Krydres med lidt flagesalt og ikke andet, da smagen skal stå rent i en hamburger. Tages til side.
  4. Burgerboller ristes på skæresiden på panden, og de skal blot lige have lidt farve.
  5. Læg en burgerbøf på underbollen.
  6. Overbollen smøres med en teskefuld Heinz tomatketchup og en teskefulde Heinz Yellow Mustard sennep.
  7. Derpå kommes en teskefuld hakket løg og 3-4 skiver syltede agurker.
  8. Saml din hamburger og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 350kcalKulhydrater: 25gProtein: 19gFedt: 19gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 59mgNatrium: 949mgKalium: 353mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 74IUVitamin C: 3mgCalcium: 98mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige hamburger serveres straks, eventuelt sammen med ovnstegte pommes frites.

Hvorfor hedder det en hamburger?

Et godt spørgsmål er, hvorfor det overhovedet hedder en hamburger?

Man ved, at hamburgeren er opkaldt efter den nordtyske by Hamburg, men derfra ved man faktisk ikke så meget mere.

I USA var danskeren Louis Lassen i øvrigt den første overhovedet til at sælge en hamburger, og det skete i 1895 på en café i New Haven. Altså hvor en bøf blev serveret i en delt bolle.

I Danmark vandt hamburgeren indpas op gennem 1980erne, og ordet burger er i øvrigt en forkortelse af hamburger.

Historie

  • Hamburgeren har rødder i Tyskland (Hamburg), hvor hakket oksekød blev serveret som "Hamburg steak".
  • Den moderne burger, som vi kender den i dag, blev populær i USA i slutningen af 1800-tallet.
  • Burgeren blev et amerikansk ikon i fastfoodens guldalder (1950’erne og frem).

Typer af burgere

  • Cheeseburger – med smeltet ost.
  • Baconburger – med stegt bacon.
  • Double burger – to bøffer, ofte dobbelt ost.
  • Vegetar- / veggieburger – bøf lavet af grøntsager, bønner, eller plantebaseret protein.
  • Gourmetburger – med særlige råvarer, eks. karamelliserede løg, trøffelmayo, briochebolle osv.

Globalt ikon

  • Findes i næsten alle lande med lokale variationer.
  • Verdens mest kendte burgerkæder: McDonald's, Burger King, Five Guys, Shake Shack.
  • I dag findes der både fastfood-, street food- og luksusversioner af burgeren.

Værd at vide

  • "Hamburger" har intet med skinke (ham) at gøre – navnet kommer fra byen Hamburg.
  • Den første McDonald’s åbnede i 1940 – og revolutionerede burgerens udbredelse.
  • En burger kan have over 50 varianter i tilbehør og bøf alene.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required