• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Burger med spidskål

Burger med spidskål

En lækker og velsmagende burger med spidskål og kylling. Det er en sund burger med spidskålssalat, krydret kyllingebøf og en dejlig BBQ-sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. juli 2024 - Udgivet: 30. maj 2023

Få min opskrift på burger med spidskål, krydret kyllingebøf og BBQ-sauce. En mere sund burger, der simpelthen smager himmelsk godt og er nem at lave.

Burger med spidskål og kylling er en virkelig lækker burger med masser af smag, og du kommer ikke til at savne smagen af oksekød.

Spidskålsburger er samtidig en sundere udgave af den klassiske burger, og salaten indeholder, udover spidskål, også lidt rucola, æble og rødløg.

Bollerne smøres med en lækker og utrolig nem BBQ-sauce, der er med til at give den helt rigtige burgersmag.

Opskriften giver otte burgere, hvilket jeg synes passer fint til fire personer. Men det afhænger selvfølgelig af sulten.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Teriyaki burger
  • Verdens bedste burger
  • Kyllingeburger med champignon a la creme
  • Crispy chicken burger

Opskrift på burger med spidskål

En lækker og velsmagende burger med spidskål og kylling. Det er en sund burger med spidskålssalat, krydret kyllingebøf og en dejlig BBQ-sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Burger med spidskål

5 fra 5 stemmer
Få min opskrift på burger med spidskål, krydret kyllingebøf og BBQ-sauce. En mere sund burger, der simpelthen smager himmelsk godt og er nem at lave.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 709
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kyllingebøffer
  • 800 g hakket kylling
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
Spidskålssalat
  • 0,5 spidskål - snittet fint
  • 1 håndfuld rucola - snittes fint
  • 1 æble - i små tern
  • 1 rødløg - snittet fint
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
BBQ-sauce
  • 5 spsk tomatketchup - her en Heinz
  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
Burgerboller
  • 8 burgerboller

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave de krydrede kyllingebøffer, hvor hakket kylling røres sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Form kødet til otte lige store kyllingebøffer, og jeg plejer at veje kødet af på ca. 100 gram pr. kyllingebøf. Brug gerne en bøfring eller lignende til at forme bøfferne, og hak dem med en kniv.
  3. Naturligvis ingen burger med spidskål uden den lækre spidskålssalat. Snit spidskål, rucola, æble og rødløg som anvist, og kom det i en stor skål. Vendes rundt med mayonnaise, citron, sukker, salt og friskkværnet peber. Der kan tilsættes mere mayo, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
  4. I en anden lille skål røres ingredienserne til den hjemmelavede BBQ-sauce sammen, så den brune farin er rørt helt ud.
  5. Steg kyllingebøfferne i smør på en varm pande, og stegetiden er ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke dine kyllingebøffer er. Husk altid at gennemstege kyllingekød!
  6. Lun dine burgerboller.
  7. Så skal du samle din burger med spidskål. Smør over- og underbolle med lidt BBQ-sauce. Læg derefter spidskålssalat på underbollen, derefter en kyllingebøf, inden du lægger overbollen på. Enjoy.

Næringsindhold

Kalorier: 709kcalKulhydrater: 77gProtein: 46gFedt: 25gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 175mgNatrium: 1948mgKalium: 1653mgKostfibre: 7gSukker: 27gVitamin A: 471IUVitamin C: 72mgCalcium: 222mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige burger med spidskål og kylling serveres straks - evt. sammen med hjemmelavede pommes frites.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required