Sådan laver du verdens bedste teriyaki burger, og det er en ganske simpel opskrift med oksekød, spidskål og hjemmelavet teriyaki sauce.
Denne teriyaki burger kan hurtigt blive din nye yndlingsburger, og den gode nyhed er, at den er super nem at lave helt fra bunden.
Burgeren består af hakket oksekød, spidskål og en hjemmelavet teriyaki sauce, som du også nemt laver selv.
Se også: Burger med syltede rødløg og chilimayo
Det er en burger med asiatisk præg og smag, men den er stadig mild. Og teriyakien gør burgerbøfferne meget juicy. Så spar ikke på den.
Opskriften er beregnet til fire personer med en burger til hver.
Opskrift på teriyaki burger
Teriyaki burger
Ingredienser
- 1 portion teriyaki - se opskrift i linket
- 500 gram hakket oksekød
- salt og friskkværnet peber
- 1 spidskål - snittes fint
- 6 teskefulde mayonnaise
- 2 teskefulde sennep
- 4 burgerboller
Sådan gør du
- Til teriyaki burger starter du med at lave en portion teriyaki som anvist i linket. Det er meget nemt. Lad den køle lidt af.
- Det hakkedet oksekød deles i fire lige store dele, der formes til fire burgerbøffer. Lav dem ikke for tykke. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Snit spidskål helt fint.
- Rør mayonnaise og sennep sammen til en lækker sennepsmayo.
- Burgerbøffer kan enten steges på en pande eller på grillen ved direkte varme. Steg burgerbøfferne ved en høj varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Undervejs pensles med teriyaki sauce. Tages til side.
- Grill eller steg også burgerbollerne, så de får lidt farve eller grillmærker.
- Smør over- og underbolle med sennepsmayo.
- Fordel snittet spidskål på underbollen, og læg derpå en bøf. Kom også en spiseskefuld teriyaki på bøffen.
- Top med mere spidskål og læg overbollen på. Vupti, så er din teriyaki burger klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige teriyaki burger med spidskål serveres straks. Og den smager fantastisk godt.
Kan serveres med pommes frites, og så har du altså et lækkert måltid.
Del dine ideer og tanker med os andre her: