Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Teriyaki er nok noget de fleste køber på flaske i supermarkedet, men faktisk kan du nemt lave saucen derhjemme. Med denne opskrift på hjemmelavet teriyakisovs tager det blot 15 minutter, og den smager altså forrygende godt.
Smagen kan du justere til ved blandt andet at tilsætte mere hvidløg eller ingefær, men jeg synes mængderne her passer ganske perfekt.
Grundlæggende er det en sovs (eller marinade), der består af bla. soja og sukker (her med brun farin), og den bruges en del i det japanske køkken og i mange asiatiske retter
Man kan bruge saucen til at marinere kylling, svinekød og oksekød i, som dressing i salater og naturligvis i et utal af wokretter. Jeg bruger den også til nudler og selvfølgelig til grillet kød. Så mulighederne er mange.
Indhold
- Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
- Teriyaki sovs opskrift
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Teriyaki svinemørbrad
- Teriyaki burger
- Teriyaki-kødboller med hakket kylling
- Teriyaki kylling med ris og broccoli
- Teriyaki gulerødder med salat og nødder
- Ramen - nem japansk suppe med fyld
- FAQ
- Kommentarer

Teriyaki sovs opskrift
Ingredienser
- 150 g vand
- 40 g soja
- 20 g mirin - kan udelades
- 25 g honning
- 40 g brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær - stødt
- 15 g majsstivelse - udrøres i 3 spsk. koldt vand
Fremgangsmåde
- Kom vand i en lille gryde sammen med soja, mirin (kan udelades), honning og brun farin.
- Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
- Kog marinaden op, og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Undervejs skal du røre i den. Dermed bliver den hjemmelavede teriyaki blank.
- Rør majsstivelse ud i tre spiseskefulde koldt vand, og rør jævningen i din teriyakimarinade. Nu jævnes den japanske sauce fint, men ønsker du en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige teriyakisauce køles lidt ned, hvorefter den er klar til brug.
Eller opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en uge i en lukket flaske eller beholder.
Flere inspirerende opskrifter:
Teriyaki svinemørbrad
Teriyaki burger
Teriyaki-kødboller med hakket kylling
Teriyaki kylling med ris og broccoli
Teriyaki gulerødder med salat og nødder
Ramen - nem japansk suppe med fyld
FAQ
Teriyaki er en japansk tilberedningsmetode, hvor mad grilles eller steges med en sød-salt glasering lavet af soja, sukker og mirin (sød risvin). Teriyaki refererer også til selve sovsen.
Teriyaki stammer fra Japan, men mange versioner i eks. USA og Europa er tilpasset lokale smagspræferencer og kan være sødere og tykkere.
Hjemmelavet: Ca. 1 uge i køleskab i en lukket beholder.
Færdigkøbt (uåbnet): Se udløbsdato.
Færdigkøbt (åbnet): 1–3 måneder i køleskab.
Ja! Teriyakisovs er fremragende som marinade til både kød, fisk, tofu og grøntsager. Lad det marinere i mindst 30 minutter – gerne længere for mere smag.
Der er to måder at tykne en teriyakisauce på: Kog sovsen ind, så den reduceres og bliver mere koncentreret. Eller tilsæt en jævning med majsstivelse og vand (1:1) mens den varmes.
Som udgangspunkt ja, men tjek ingredienslisten. Nogle versioner kan indeholde honning eller andre animalske ingredienser.
Normalt ikke – da de fleste sojasovse indeholder hvede. For en glutenfri version, skal du vælge teriyakisovs lavet med glutenfri sojasovs, og det kan eks. være tamari.
Du kan bruge teriyakisauce til:
- Marinering af kylling, oksekød, svinekød, laks eller tofu
- Wokretter og stegte grøntsager
- Som dip til forårsruller eller dumplings
- Som glasering ved grill eller ovnretter.
Nej. Klassisk teriyakisauce er som udgangspunkt sød og mild i smagen. Hvis du vil have en stærkere version, kan du tilføje chili, hvidløg eller ingefær.
Ja, mange færdiglavede teriyakisaucer indeholder relativt meget sukker. Det er en del af den karakteristiske søde smag. Du kan lave en hjemmelavet version med mindre sukker, hvis du ønsker det. Jeg bruger ikke så meget sukker i min opskrift.
Ja, i moderate mængder. Den er ikke stærk og bruges ofte i børnevenlige retter som kylling teriyaki med ris og grøntsager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anna-Bjørg
Hej 😊😊
Hvor længe kan saucen cirka holde sig i køleskabet?
Holger Rørby Madsen
Hej Anna-Bjørg
I en rengjort beholder/flaske kan den holde sig i et par uger, måske lidt længere.
Alt det bedste
Holger
Kaj Paaske
Hej. Kan du ikke undlade at anvende gram i opskrifterne. Det er nemmere med skeer i diverse størrelser.
M.v.h. Kaj Paaske
Kirsten
👍👍👍
Britt
Nøøøøøøj, den er helt perfekt 🥰❤️
Nicoline
Hej. Min marinade får ikke dressing konsistens, skal jeg bare have tålmodighed eller gør jeg noget forkert?
Holger Rørby Madsen
Hej Nicoline
Du skal jævne den indtil du har den ønskede konsistens 🙂
Alt det bedste
Holger
Pernille
kan man bruge frisk ingefær og frisk hvidløg?
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Det kan du sagtens, og det smager også super godt i en hjemmelavet teriyaki 🙂
Alt det bedste
Holger
Frang
Der er alt for mange annoncer, så her kommer jeg ik mere.
Holger Rørby Madsen
Hej Frang
Det er helt ok. Men du kan jo slippe helt for annoncerne ved at blive medlem. Det er jo desværre ikke gratis at lave sådan en side, så derfor er der annoncer.
Alt det bedste
Holger
Natascha Nielsen
Mega lækker marinade og nem at lave