Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Teriyaki er nok noget de fleste køber på flaske i supermarkedet, men faktisk kan du nemt lave sauce derhjemme.
Med denne opskrift på hjemmelavet teriyaki tager det blot 15 minutter, og den smager altså forrygende godt.
Smagen kan du justere til ved blandt andet at tilsætte mere hvidløg eller ingefær, men jeg synes mængderne her passer ganske perfekt.
Grundlæggende er teriyaki en sovs (eller marinade), der består af bla. soja og sukker (her med brun farin), og den bruges i mange asiatiske retter. Og en del i det japanske køkken.
Man kan bruge saucen til at marinere kylling, svinekød og oksekød i, som dressing i salater og naturligvis i et utal af wokretter.
Jeg bruger den også til nudler og selvfølgelig til grillet kød. Så mulighederne er mange.
Se mere indhold:
- Teriyaki kylling med ris og broccoli
- Teriyaki gulerødder med salat og nødder
- Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu - vegetaropskrift
- Orientalsk kylling med karry på 20 minutter
- Sloppy Joes sandwich - lækker opskrift med teriyaki
Opskrift på hjemmelavet teriyaki
Ingredienser
- 150 gram vand
- 40 gram soja
- 25 gram honning
- 40 gram brun farin
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 teske ingefær stødt
- 15 gram majsstivelse udrøres i 3 spsk. koldt vand
Sådan gør du
- Kom vand i en lille gryde sammen med soja, honning og brun farin.
- Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
- Kog marinaden op, og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Undervejs skal du røre i den. Dermed bliver den hjemmelavede teriyaki blank.
- Rør majsstivelse ud i tre spiseskefulde koldt vand, og rør jævningen i din teriyakimarinade. Nu jævnes den japanske sauce fint, men ønsker du en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.
Se video til opskrift
Note
Den færdige teriyaki køles lidt ned, hvorefter den er klar til brug.
Eller opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en uge eller to i en lukket flaske eller beholder.
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
kan man bruge frisk ingefær og frisk hvidløg?
Hej Pernille
Det kan du sagtens, og det smager også super godt i en hjemmelavet teriyaki 🙂
Alt det bedste
Holger