• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Hjemmelavet teriyaki sauce opskrift på kun 15 minutter

Hjemmelavet teriyaki sauce opskrift på kun 15 minutter

billede til hjemmelavet teriyaki sauce
4.8 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
321
SHARES
FacebookMessenger321PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. april 2024 - Udgivet: 23. marts 2021

Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.

Teriyaki er nok noget de fleste køber på flaske i supermarkedet, men faktisk kan du nemt lave saucen derhjemme. Med denne opskrift på hjemmelavet teriyakisovs tager det blot 15 minutter, og den smager altså forrygende godt.

Smagen kan du justere til ved blandt andet at tilsætte mere hvidløg eller ingefær, men jeg synes mængderne her passer ganske perfekt.

Grundlæggende er det en sovs (eller marinade), der består af bla. soja og sukker (her med brun farin), og den bruges en del i det japanske køkken og i mange asiatiske retter

Man kan bruge saucen til at marinere kylling, svinekød og oksekød i, som dressing i salater og naturligvis i et utal af wokretter. Jeg bruger den også til nudler og selvfølgelig til grillet kød. Så mulighederne er mange.

Indhold
  • Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
  • Teriyaki sovs opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Teriyaki svinemørbrad
  • Teriyaki burger
  • Teriyaki-kødboller med hakket kylling
  • Teriyaki kylling med ris og broccoli
  • Teriyaki gulerødder med salat og nødder
  • Ramen - nem japansk suppe med fyld
  • FAQ
  • Kommentarer
billede til hjemmelavet teriyaki sauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Teriyaki sovs opskrift

4.76 fra 61 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Japansk
Kalorier: 81
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g vand
  • 40 g soja
  • 20 g mirin - kan udelades
  • 25 g honning
  • 40 g brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 15 g majsstivelse - udrøres i 3 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand i en lille gryde sammen med soja, mirin (kan udelades), honning og brun farin.
  2. Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
  3. Kog marinaden op, og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Undervejs skal du røre i den. Dermed bliver den hjemmelavede teriyaki blank.
  4. Rør majsstivelse ud i tre spiseskefulde koldt vand, og rør jævningen i din teriyakimarinade. Nu jævnes den japanske sauce fint, men ønsker du en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.

Næringsindhold

Kalorier: 81kcalKulhydrater: 20gProtein: 1gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.003gFlerumættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.003gNatrium: 562mgKalium: 36mgKostfibre: 0.2gSukker: 15gVitamin C: 0.1mgCalcium: 4mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige teriyakisauce køles lidt ned, hvorefter den er klar til brug.

Eller opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en uge i en lukket flaske eller beholder.

Flere inspirerende opskrifter:

Teriyaki svinemørbrad

4.9 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på teriyaki svinemørbrad, der steges i grill eller på pande. En lækker og asiatisk inspireret mørbrad med teriyaki.
Gå til opskrift
teriyaki svinemørbrad

Teriyaki burger

5 fra 3 stemmer
Sådan laver du verdens bedste teriyaki burger, og det er en ganske simpel opskrift med oksekød, spidskål og hjemmelavet teriyaki sauce.
Gå til opskrift
teriyaki burger

Teriyaki-kødboller med hakket kylling

4.7 fra 13 stemmer
Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.
Gå til opskrift
Teriyaki-kødboller

Teriyaki kylling med ris og broccoli

4.9 fra 7 stemmer
Her får du min simple og nemme opskrift på teriyaki kylling med ris og broccoli. Med hjemmelavet teriyaki, og det er populær aftensmad.
Gå til opskrift
teriyaki kylling med ris og broccoli

Teriyaki gulerødder med salat og nødder

5 fra 5 stemmer
Teriyaki gulerødder smager fantastisk sammen med grøn salat. De steges i en marinade på panden, og bliver både søde og sprøde.
Gå til opskrift
Teriyaki gulerødder med salat

Ramen - nem japansk suppe med fyld

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på ramen, der er en populær japansk suppe med masser af grøntsager, kylling og æg. Min version er tilpasset og nem at tilberede.
Gå til opskrift
Billede af ramen.

FAQ

Hvad er teriyaki?

Teriyaki er en japansk tilberedningsmetode, hvor mad grilles eller steges med en sød-salt glasering lavet af soja, sukker og mirin (sød risvin). Teriyaki refererer også til selve sovsen.

Kommer teriyaki fra Japan eller Kina?

Teriyaki stammer fra Japan, men mange versioner i eks. USA og Europa er tilpasset lokale smagspræferencer og kan være sødere og tykkere.

Hvor længe holder teriyaki?

Hjemmelavet: Ca. 1 uge i køleskab i en lukket beholder.
Færdigkøbt (uåbnet): Se udløbsdato.
Færdigkøbt (åbnet): 1–3 måneder i køleskab.

Kan man bruge teriyaki som marinade?

Ja! Teriyakisovs er fremragende som marinade til både kød, fisk, tofu og grøntsager. Lad det marinere i mindst 30 minutter – gerne længere for mere smag.

Hvordan gør jeg teriyakisauce tykkere?

Der er to måder at tykne en teriyakisauce på: Kog sovsen ind, så den reduceres og bliver mere koncentreret. Eller tilsæt en jævning med majsstivelse og vand (1:1) mens den varmes.

Er teriyaki vegansk?

Som udgangspunkt ja, men tjek ingredienslisten. Nogle versioner kan indeholde honning eller andre animalske ingredienser.

Er teriyaki glutenfri?

Normalt ikke – da de fleste sojasovse indeholder hvede. For en glutenfri version, skal du vælge teriyakisovs lavet med glutenfri sojasovs, og det kan eks. være tamari.

Hvad bruger man teriyakisauce til?

Du kan bruge teriyakisauce til:
- Marinering af kylling, oksekød, svinekød, laks eller tofu
- Wokretter og stegte grøntsager
- Som dip til forårsruller eller dumplings
- Som glasering ved grill eller ovnretter.

Er teriyakisauce meget krydret og stærk?

Nej. Klassisk teriyakisauce er som udgangspunkt sød og mild i smagen. Hvis du vil have en stærkere version, kan du tilføje chili, hvidløg eller ingefær.

Indeholder teriyakisauce meget sukker?

Ja, mange færdiglavede teriyakisaucer indeholder relativt meget sukker. Det er en del af den karakteristiske søde smag. Du kan lave en hjemmelavet version med mindre sukker, hvis du ønsker det. Jeg bruger ikke så meget sukker i min opskrift.

Kan børn spise teriyakisauce?

Ja, i moderate mængder. Den er ikke stærk og bruges ofte i børnevenlige retter som kylling teriyaki med ris og grøntsager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna-Bjørg

    november 11, 2024 at 11:42 am

    Hej 😊😊
    Hvor længe kan saucen cirka holde sig i køleskabet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 11, 2024 at 11:45 am

      Hej Anna-Bjørg
      I en rengjort beholder/flaske kan den holde sig i et par uger, måske lidt længere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kaj Paaske

    juli 29, 2024 at 10:19 am

    Hej. Kan du ikke undlade at anvende gram i opskrifterne. Det er nemmere med skeer i diverse størrelser.
    M.v.h. Kaj Paaske

    Svar
  3. Kirsten

    juli 28, 2024 at 11:23 am

    👍👍👍

    Svar
  4. Britt

    juli 29, 2023 at 3:16 pm

    Nøøøøøøj, den er helt perfekt 🥰❤️

    Svar
  5. Nicoline

    oktober 21, 2022 at 3:17 pm

    Hej. Min marinade får ikke dressing konsistens, skal jeg bare have tålmodighed eller gør jeg noget forkert?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2023 at 6:54 am

      Hej Nicoline
      Du skal jævne den indtil du har den ønskede konsistens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Pernille

    maj 16, 2022 at 2:11 pm

    kan man bruge frisk ingefær og frisk hvidløg?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2022 at 3:50 pm

      Hej Pernille
      Det kan du sagtens, og det smager også super godt i en hjemmelavet teriyaki 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Frang

    februar 18, 2022 at 7:27 am

    Der er alt for mange annoncer, så her kommer jeg ik mere.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 18, 2022 at 9:46 am

      Hej Frang
      Det er helt ok. Men du kan jo slippe helt for annoncerne ved at blive medlem. Det er jo desværre ikke gratis at lave sådan en side, så derfor er der annoncer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Natascha Nielsen

    august 27, 2021 at 11:40 am

    Mega lækker marinade og nem at lave

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required