Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.
Teriyaki-kødboller er de fineste kødboller lavet af hakket kyllingekød, som røres op med blandt andet frisk ingefær, hvidløg og sojasauce.
Konsistensen er lige, som den skal være. Det samme er smagen. Når kyllingebollerne er bagt i ovnen vendes de i en asiatisk sauce, som giver kødbollerne en flot glans.
Og så har du lidt at hælde over dine ris eller nudler. Du kan også servere retten til en frisk nudelsalat. Et dejligt måltid til dig, som gerne vil servere noget nyt.
Se også: Opskrift på okonomiyaki - japansk madpandekage
Opskrift på Teriyaki-kødboller
Teriyaki-kødboller med hakket kylling
Ingredienser
Kylling-kødboller
- 450 gram hakket kylling - max. 10 procent fedt
- 0,5 stk løg - finthakket
- 1 fed hvidløg - evt. to, finthakket
- 1 teskefuld ingefær - skefuld med top, frisk, revet
- 1 spiseskefuld sojasauce
- 0,5 deciliter rasp
- 1 spiseskefuld sesamfrø
- 1 stk æg
- peber
Sauce
- 1 deciliter Teriyaki-sauce
- 1 spiseskefuld sojasauce
- 0,5 deciliter brun farin
- 1,5 deciliter vand - eventuelt mere
- 1 fed hvidløg - fint hakket
- 0,5 spiseskefuld ingefær - fint hakket
- 1 teskefuld riseddike - eller en lille sjat vineddike
- 1 tsk Maizena - rørt op i lidt vand
- 3 stk forårsløg - i skiver
- 0,5 deciliter sesamfrø - til pynt
Sådan gør du
Teriyaki-kødboller
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Begynd med at røre farsen: Rør hakket kylling godt sammen med med æg, rasp, sesamfrø, peber, sojasauce, fintrevet ingefær, fintrevet løg og fintrevet hvidløg.
- Form farsen til små kødboller, du placerer på bagepladen. Hvis farsen klistrer for meget til skeen, kan du dyppe den i varmt vand af og til. Bag i 10 minutter og tag dem ud af ovnen.
Sauce
- Riv ingefær og hvidløg fint. Kom dem i en lille gryde sammen med brun farin, vand, Teriyaki-sauce, sojasauce og riseddike.
- Varm op, så sukkeret smelter og lad saucen simre for meget lav varme, så der lige netop dannes små bobler i overfladen.
- Rør Maizena ud i vand, så der ikke er klumper, og hæld det nu i saucen. Rør det godt sammen og lad saucen simre et par minutter. Smag til, hvis den er for kraftig, tilsætter du mere vand.
- Nu skal kødbollerne placeres i et fad, og du kan hælde saucen udover dem. Server med forårsløg i skiver samt sesamfrø, så har du en fin anretning, som tilmed smager vildt godt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvis du vil have ekstra sauce til dine Teriyaki-kødboller, så du har nok til at vende for eksempel nudler i saucen, fordobler du blot opskriften.
Du kan også lave kyllingebollerne og komme dem på små spyd, hvorefter du pensler dem med saucen. Oplagt til en buffet eller som små lækkerier i madpakken.
Se også vores opskrift på den populære japanske suppe ramen.
Charlotte
Lavede dem med nudler, men manglede en form for grønt til. Men de smagte super godt👍🏻