Her får du min helt simple og nemme opskrift på teriyaki kylling med ris og broccoli. Med hjemmelavet teriyaki, og det er populær aftensmad.
Teriyaki kylling med ris er super lækker ret til aftensmad, som både er nem og sund.
Jeg laver den asiatisk inspirerede kyllingeret med en hjemmelavet teriyaki sauce, og det skal du også prøve. Det er super simpelt.
Den færdigstegte kylling smager himmelsk godt, og det er altså en af de retter, som både børn og voksne er vilde med.
Kylling kan i øvrigt sagtens udskiftes med eks. koteletter eller bøffer i tynde skiver, og tilberedningstiden er den samme.
Desuden vil jeg da lige sige, at ovnbagte edamame bønner også plejer at være et hit som tilbehør.
Opskrift på teriyaki kylling
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst skåret i mindre tern
- 1 portion teriyaki se opskrift i linket
- 1 stor broccoli delt i mindre buketter
- 4 deciliter ris koges som anvist på pakken
- 1 bundt forårsløg snittet fint
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Kyllingefileterne skæres i mindre stykker og kommes i en skål.
- Lav en portion hjemmelavet teriyaki sauce som anvist i linket. Det er nemt og hurtigt. Du kan også købe en flaske teriyaki i supermarkedet, men den hjemmelavede smager bedst.
- Kom teriyaki sauce ned til kyllingekødet og vend det godt rundt, så marinaden fordeles grundigt.
- Fordel din teriyaki kylling i et smurt, ildfast fad, og giv det 20 minutter i ovnen.
- Imens koger du ris som anvist på pakken.
- Og skærer broccoli ud i mindre buketter, som dampes i letsaltet vand.
- Snit et bundt forårsløg fint. De skal bruges som drys/pynt.
- Anret tallerkner med teriyaki kylling og ris samt dampet broccoli. Drys lidt forårsløg over.
Næringsindhold
Note
Teriyaki kylling med ris og broccoli serveres straks som et helt måltid. Det er både nemt og godt. Og rimelig sund mad.
Se også disse opskrifter:
Prøv de lækre teriyaki gulerødder som tilbehør
Hoisinmarineret kylling til pande elle ovn
Asiatiske kødboller i lække karrysauce