Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Pad thai er en typisk ret, man finder på markeder i Thailand. Smagen er mild og sød af peanuts, æg og grøntsager, der er godt med knas og umami. Og så passer risnudlerne perfekt ind i retten.
Æggene og den syrligt søde sauce "klistrer" sig godt til nudlerne og resten af ingredienserne, så rutinerede udi at spise med pinde kan sagtens få fat i alle smage og konsistenser i en mundfuld.
Man kan sagtens erstatte opskriftens kylling med supertynde rejer, tofu eller supertynde strimler af grisekød.
Til gengæld passer smagen ikke så godt med rødt kød som okse og lam.
Dette er en opskrift, som smager dejligt, som den er, men som kan tilpasses yndlingsmage.
Opskrift på pad thai
Ingredienser
- 300 gram risnudler
- 400 gram kyllingebryst i tynde strimler
- 1 rød peber
- ½ chili hakket
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg
- 1 pakke bønnespirer
- 5 gulerødder julienne
- 3 forårsløg i skiver
- 2 æg
Til saucen
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk eddike
- 2 spsk peanutbutter
- 1 spsk chilisauce
- 1 tsk koriander stødt
- 1 tsk ingefær revet
- 0,8 dl farin
Sådan gør du
- Begynd med at koge risnudlerne efter pakkens anvisning. Så snart de er kogt, typisk tre minutter, skal de skylles under koldt vand, så de ikke koger videre. De skal være al dente - med bid.
- Skær kyllingbryst ud i tynde strimler eller flade stykker.
- Skær alle grøntsagerne: Peber i strimler, som du deler på midten, gulerødder i smalle stave, løg hakkes og forårsløg i skiver max. en cm.
- Bland din sauce, så den er klar, når den skal over grøntsagerne.
- Steg kyllingestykkerne i olivenolie på max. varme i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt. Efter 4-5 minutter skal de af.
- Nu bruger du samme pande eller wok til at stege peberfrugt og løg i et minut.
- Tilsæt gulerødder, hakket chili og hvidløg og steg videre et minut.
- Pisk de to æg sammen og hæld over retten. Steg for medium varme, til æggene ligner røræg.
- Tilsæt saucen og steg et minut.
- Tilsæt nudler, kylling, bønnespirer, forårsløg og peanuts. Steg i to-tre minutter.
Tips
Thai Pad serveres med korianderblade og limebåde.
En ret fra krigen
Retten Pad thai kom til verden under 2. verdenskrig, hvor der var mangel på ris.
Til gengæld kunne man få fat i risnudler, og derfor begyndte thailænderne at mikse risnudler med grøntsager og proteiner som kylling og rejer.
Langsomt blev saucen udviklet, så den har alle grundsmagene undtagen bitterhed: Salt, sød, sur og umami.
Er man mest til de stærke, så kommer man mere chili i, omvendt: skal retten være mere syrlig, bruger du mere lime.
Prøv også en af disse opskrifter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hejsa
Lækker opskrift og tusinde tak.
Er bare lidt forvirret, da der i ingredienser står bønnespirer, men der står bambusskud som overskrift, de fremgår bare ikke i ingredienserne. Så mit spørgsmål er, om man skal bruge bambusskud eller bønnespirer eller begge dele og i så fald hvor meget bambusskud skal man bruge?
Mvh
Gisp, jeg har lavet en tanketorsk - det er bønnespirer. Tak for din årvågenhed. Mange hilsner Karen