Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Pad thai er en typisk ret, man finder på markeder i Thailand. Smagen er mild og sød af peanuts, æg og grøntsager, der er godt med knas og umami. Og så passer risnudlerne perfekt ind i retten.
Æggene og den syrligt søde sauce "klistrer" sig godt til nudlerne og resten af ingredienserne, så rutinerede udi at spise med pinde kan sagtens få fat i alle smage og konsistenser i en mundfuld.
Man kan sagtens erstatte opskriftens kylling med supertynde rejer, tofu eller supertynde strimler af grisekød.
Til gengæld passer smagen ikke så godt med rødt kød som okse og lam.
Prøv også en af disse opskrifter:
- Pad thai med tofu - vegetarisk
- Panang curry med oksekød
- Thailandsk panang karry med kylling
- Thailandsk karryret med kylling
Opskrift på pad thai med kylling
Pad thai
Ingredienser
- 300 gram risnudler
- 400 gram kyllingebryst - i tynde strimler
- 1 rød peberfrugt
- 0,5 chili - hakket
- 1 stk løg - hakket
- 4 fed hvidløg
- 1 pakke bønnespirer
- 5 gulerødder - julienne
- 3 forårsløg - i skiver
- 2 æg
- 3 spiseskefulde peanuts - groft hakkede
Til saucen
- 2 spiseskefulde limesaft
- 2 spiseskefulde sojasauce
- 2 spiseskefulde fiskesauce
- 2 spiseskefulde eddike
- 2 spiseskefulde peanutbutter
- 1 spiseskefulde chilisauce
- 1 teskefulde koriander - stødt
- 1 teskefulde ingefær - revet
- 0,8 deciliter farin
Sådan gør du
- Begynd med at koge risnudlerne efter pakkens anvisning. Så snart de er kogt, typisk tre minutter, skal de skylles under koldt vand, så de ikke koger videre. De skal være al dente - med bid.
- Skær kyllingbryst ud i tynde strimler eller flade stykker.
- Skær alle grøntsagerne: Peber i strimler, som du deler på midten, gulerødder i smalle stave, løg hakkes og forårsløg i skiver max. en cm.
- Bland din sauce, så den er klar, når den skal over grøntsagerne.
- Steg kyllingestykkerne i olivenolie på max. varme i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt. Efter 4-5 minutter skal de af.
- Nu bruger du samme pande eller wok til at stege peberfrugt og løg i et minut.
- Tilsæt gulerødder, hakket chili og hvidløg og steg videre et minut.
- Pisk de to æg sammen og hæld over retten. Steg for medium varme, til æggene ligner røræg.
- Tilsæt saucen og steg et minut.
- Tilsæt nudler, kylling, bønnespirer, forårsløg og hakkede peanuts. Steg pad thai med kylling i to-tre minutter, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og fakta
Er man mest til det stærke, så kommer man mere chili i, omvendt: skal retten være mere syrlig, bruger du mere lime. Retten serveres med korianderblade og limebåde.
Pad thai kom til verden under 2. verdenskrig, hvor der var mangel på ris.
Til gengæld kunne man få fat i risnudler, og derfor begyndte thailænderne at mikse risnudler med grøntsager og proteiner som kylling og rejer.
Langsomt blev saucen udviklet, så den har alle grundsmagene undtagen bitterhed: Salt, sød, sur og umami.
Amalie
Er det sød eller stærk chilisauce?
Holger Rørby Madsen
Hej Amalie
Brug hvad du synes - en sød chilisauce er dog noget mildere 🙂
Alt det bedste
Holger
Thomas Nielsen
Hej Karen
Ved step 10 står der man skal tilsætte peanuts, men der står ikke noget om peanuts i opskriften. Er det hele eller hakkede peanuts og i så fald hvilken mængde?
Karen Seneca
Hej Thomas
Jeg havde glemt at skrive peanuts i opskriften. Godt, at du gjorde mig opmærksom på det. Jeg hakker dem groft og vender i retten, når jeg laver pad thai.
God fornøjelse. Mvh Karen
Aisha Jensen
Hejsa
Lækker opskrift og tusinde tak.
Er bare lidt forvirret, da der i ingredienser står bønnespirer, men der står bambusskud som overskrift, de fremgår bare ikke i ingredienserne. Så mit spørgsmål er, om man skal bruge bambusskud eller bønnespirer eller begge dele og i så fald hvor meget bambusskud skal man bruge?
Mvh
Karen Seneca
Gisp, jeg har lavet en tanketorsk - det er bønnespirer. Tak for din årvågenhed. Mange hilsner Karen