Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Her er min nemme opskrift på thaisuppe med tilbehør.
Det er god opskrift til travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til aftensmaden.
På trods af den korte tilberedningstid, får du alligevel en virkelig lækker suppe a la Thailand.
Den er beregnet til fire personer.
Opskrift på thaisuppe
Ingredienser
- 400 gram kyllingebrystfilet
- 4 teskefulde karry
- 1 teskefuld rød karry det er en karrypasta på glas
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2-3 gulerødder
- 1 knold ingefær
- 140 gram bambusskud
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger gerne grøntsagsbouillon
- 2 dåser kokosmælk hver på 400 gram
- 3 spiseskefulde fiskesauce
- 4 spiseskefulde soja
- 2 teskefulde rørsukker
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 180 gram risnudler
Sådan gør du
- Start med at snitte løg, hvidløgsfed og gulerødder i små tern, og kom det i en skål sammen med revet ingefær og drænet bambusskud.
- Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver, og rød peberfrugt snittes i mindre tern. Kommes i en anden skål, så det er klar til brug.
- Kyllingefileterne skåres i mindre tern.
- Vand koges op i en gryde sammen med bouillonterninger.
- Varm lidt olie på en pande og kom kyllingekødet sammen med karry og rød karry. Steg det 3-4 minutter hvor det vendes undervejs. Tag det over på en tallerken,
- Kom mere olie på panden og svits nu indholdet fra skålen med løg, hvidløg, ingefær og bambusskud. Det skal ikke tage farve, men blot sautere i et par minutter under omrøring.
- Kom den stegte kylling ved.
- Kom så bouillon ved sammen med kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker. Lad det koge op, og derefter småkoge i 15 minutter. Smag til med salt, rørsukker, karry eller fiskesauce indtil du er helt tilfreds.
- Kom forårsløg og peberfrugt i sammen med risnudler (bræk dem gerne i mindre stykker), og lad nu thaisuppen koge yderligere 3-4 minutter indtil nudlerne er klar.
Næringsindhold
Noter
Du kan servere den færdige thaisuppe som den er, men det er godt at drysse den med lidt friskhakket persille - og servere et stykke nybagt brød til.
Jeg elsker thaisuppe med kylling, fordi suppen både er smagfuld, mættende og meget nem at lave.
En thaisuppe kan varieres på mange måder, og i hjemlandet Thailand findes den i et utal af lokale udgaver.
Brug madrester
Herhjemme er fordelen, at man kan få brugt rester i køleskabet, men bunden af suppen skal selvfølgelig laves med bouillon og kokosmælk.
Ellers kan fyldes sagtens varieres ud fra hvad du lige har.
Nudler i thaisuppe
I denne opskrift har jeg puttet risnudler i suppen til sidst, men du kan også anvende andre nudeltyper - eller eventuelt helt droppe nudlerne.
Hvis ikke der er nudler i thaisuppen, kan du anvende lidt mindre vand og kokosmælk.
Og hvis du kommer nudler i, så er det en god idé at brække dem i mindre stykker inden de puttes i suppen, fordi de så er nemmere at spise. Simpelthen.
Thaisuppen kan laves i en stor wok, stor og dyb sauterpande eller i en gryde. Her har jeg brugt en stor sauterpande, og det fungerer fint.
Har du en rest tilbage, kan de sagtens gemmes på køl og varmes dagen efter. Det bliver smagen kun bedre af.
Se flere opskrifter:
Jeg kan ikke bruge din hjemmesides opskrifter, ønsker at kunne udskrive så je ikke behøver at have computeren i køkkenet
Hej Ib
Du kan printe alle opskrifter på Madens Verden. På computer ligger printknappen øverst ude i højrespalten sammen med stjernerne, tid og det øvrige.
Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger
Hej Holger
Tak for en dejlig og overskuelig opskrift. Det var mit første forsøg med thaisuppe og det blev en virkelig god oplevelse.
Venlig hilsen
Bjarne