Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.
Panang karry med kylling er noget af det lækreste, hvis man som jeg elsker krydret thailandsk mad.
Hemmeligheden er karrypastaen, som kan købes hos de fleste grønthandlere, asiatiske supermarkeder og på nettet.
Og så skal der limeblade i retten. De kan købes tørrede, friske og på frost. Kan du ikke finde dem, kan du bruge limesaft fra en limefrugt og 2 citrongræs i stedet.
Server med kogte jasminris og drys eventuelt med korianderblade og chiliskiver på toppen, så har du et lækkert måltid, der smager af noget.
Opskrift på panang karry med kylling
Ingredienser
- 500 gram kyllingoverlår uden ben evt. kyllingebryst
- 2 løg finthakket
- 5 fed hvidløg finthakket
- 3 chilifrugter finthakket, gerne 2 røde og 1 grøn
- 1 rød peberfrugt i lange strimler
- 1 dåse babymajs halveret på langs
- 1,5 spsk brun farin
- 8 limeblade i strimler
- 3 spsk panang karry
- 1 dåse kokosmælk ca. 450 gram
- 2 spsk peanutbutter
- 3 spsk fish sauce
- 1 tsk chiliflager
- rapsolie til stegning
- Jasminris kogte som tilbehør
Sådan gør du
- Begynd med at sætte vand over kog til jasminrisene. Kog dem, mens du laver retten.
- Skær kyllingekødet i små, mundrette tern eller skiver. Du kan også købe kylling skåret i strimler, så halverer du dem bare.
- Skær peberfrugt i lange strimler og halver babymajsene på langs. Skær limebladene i meget tynde strimler.
- Finhak løg, chilifrugter og hvidløg i en løghakker eller med en stavblender. Hvis du ikke kan lide for meget chili, nøjes du med to i stedet for tre.
- Varm en god klat olie i en stegegryde, på panden eller i en wok. Tilsæt løg- og chiliblandingen. Steg i tre minutter.
- Tilsæt panang karry, kylling og peberfrugt, steg nu til kyllingekødet har fået farve.
- Tilsæt halvdelen af kokosmælken samt limeblade. Rør godt rundt og lad det "svede" lidt. Tilsæt resten af kokosmælken og rør rundt. Lad det småkoge et par minutter.
- Kom fish sauce, peanutbutter, sukker og babymajs i gryden. Lad panang karry med kylling simre uden låg i 10 minutter. Smag til.
- Spis curry-retten med kogte jasminris og top eventuelt med friske korianderblade.
Næringsindhold
Tip
Panang karry med kylling er en stærk ret, men du kan udelade den ene chilifrugt og eventuelt komme lidt mindre karrypasta i, hvis du ikke er til hot mad.
Er du vild med, at det brænder lidt, kan du tilsætte en ekstra spiseskefuld karrypasta og eventuelt chiliflager til sidst.
Hvis du vil have flere grøntsager i, kan du for eksempel vende bønnespirer i retten det sidste minut, så de kun lige bliver opvarmet uden at blive bløde.
Se også disse opskrifter på thailandsk mad:
Comments
No Comments