• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Thaikylling med kokosmælk

Thaikylling med kokosmælk

billederesultat for thaikylling
4.7 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
349
SHARES
FacebookMessenger349PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. januar 2024 - Udgivet: 10. marts 2022

Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.

Jeg kan virkelig godt lide sådan en omgang thaikylling med masser af smag fra det mere eksotiske Østen.

Her er den dejlige thai kylling dog lavet med ingredienser, som du faktisk nemt kan få fat i der hvor du handler.

Thaikylling laves i en række forskellige udgaver, men her er det en tro version med kyllingbryst, kokosmælk, karry og citrongræs.

En egentlig ganske simpel ret, som laves på få minutter. Kartoflerne skal have en smule længere tid, men passer jo sig selv i ovnen.

Opskriften på thai kylling er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på thaikylling

billederesultat for thaikylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Thaikylling

4.70 fra 33 stemmer
Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 585
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kartofler - små
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citrongræs
  • 450 g kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 citrongræs
  • 1 knold ingefær
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk fishsauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 dåse kokosmælk - evt. light
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kartoflerne kommes i et fad, hvor de vendes med fintsnittet citrongræs (husk at skære den nederste del fra). olivenolie og salt. Bages 30 minutter ved 200 grader varmluft. Se længere ned for andre muligheder for tilbehør til thaikylling.
  2. Kyllingebryst fileter skæres i mindre og mundrette tern. Brunes af på en varm pande i lidt olie. Steges cirka fire minutter, hvor kyllingternene vendes rundt undervejs.
  3. Tilsæt snittet forårsløg og hvidløgsfed og svits et lille minut mere.
  4. Peberfrugt skæres i små tern og kommes ved sammen med fintsnittetcitrongræs, karry,, lidt fishsauce og sød chilisauce. Ingefær skrælles og rives med.
  5. Til sidst kommes kokosmælk ved og din thaikylling simrer nu i cirka fem minutter.
  6. Smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry og sød chilisauce, så thaikyllingen får lige den rette styrke.

Næringsindhold

Kalorier: 585kcalKulhydrater: 50gProtein: 31gFedt: 31gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 72mgNatrium: 1223mgKalium: 1656mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 1172IUVitamin C: 84mgCalcium: 76mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering af thiakylling

Den færdigtilberedte thaikylling serveres blot i panden.

Læg nogle af de ristede kartoflerne ned i panden, og servér resten i en skål ved siden af.

Pynt med snittet koriander, basilikum eller persille.

Andet tilbehør til thai kylling

I stedet for kartofler kan du også servere din thaikylling med ris eller bagte kikærter.

Basmatiris er fremragende til retten, og lige inden servering kan du i øvrigt også drysse nogle peanuts over retten.

Se også mine opskrifter på:

Nem thaisuppe med nudler

Pad thai med kylling og bønnespirer

Panang karry med kylling - stærk thairet

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Strandby

    december 10, 2022 at 7:55 am

    Kan ikke finde citrongræs. Hvad kan man bruge alternativt
    Hilsen Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 10, 2022 at 8:18 am

      Hej Anni
      Nej, det er ikke altid nemt at finde citrongræs i butikkerne, men citrongræs kan du sagtens erstatte med lidt revet citronskal. Husk, at citronen ikke må være overfladebehandlet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Maria

    oktober 02, 2020 at 3:39 pm

    Det smager helt sikkert dejligt, men det har intet med pas thai at gøre😂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required