Bagte kikærter er super nemme at lave, og her får du min opskrift på sprøde kikærter i ovn. De ovnristede kikærter bruges som snack, i salat eller tilbehør.
Jeg elsker bagte kikærter, og de er så nemme at riste sprøde i ovnen.
Kikærterne krydres med blandt andet paprika og lidt hvidløgspulver, hvorefter de blot bages i ovnen i cirka 20 minutter.
Det gør at kikærterne bliver lækre og sprøde, og samtidig har en vidunderlig krydret smag.
Derfor kan de bagte kikærter bruges som en sund snack, men de er også gode i en salat eller simpelthen som tilbehør til eksempelvis kylling.
Opskriften er beregnet som snack eller anvendelse i salat til fire personer.
Skal de ovnbagte kikærter bruges som tilbehør, skal du lave en dobbelt portion. Som passer med en bageplade.
Ingredienser til bagte kikærter
Ca. 230 gram kikærter
3 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld paprika
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld tørret oregano
En smule spidskommen
Lidt salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Dryppes af.
- Kom de skyllede kikærter i en skål.
- Tilsæt lidt olivenolie, paprika, hvidløgspulver og oregano.
- Jeg synes de bagte kikærter bliver endnu bedre med lidt spidskommen, og plejer at tilsætte en halv teske spidskommen. Men du kan sagtens komme lidt mere i, eller droppe spidskommen helt, hvis ikke du er så glad for dette krydderi.
- Vend kikærter og krydderi godt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og bred kikærterne ud i ét lag.
- Derefter skal de ovnristede kikærter have cirka 20 minutter i ovnen, og du kan med fordel lige vende dem rundt halvvejs. Brug bare en spiseske til det.
- De færdigbagte kikærter tages ud og køles en smule af, inden de kommes i en skål og er klar til servering.
Ønsker du endnu mere gang i de sprøde kikærter, kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chili.
Bagte kikærter i salat
Som sagt er de ovnristede kikærter gode som snack eller som tilbehør, men prøv også at anvende dem i en salat.
Her laves en grøn salat som du plejer, hvorefter de sprøde kikærter tilsættes.
De ovnbagte kikærter giver både fylde og en skøn krydret smag til salaten.
Som tilbehør
Brug også de sprøde og krydrede kikærter som tilbehør, hvor de simpelthen afløser kartofler eller ris.
Her skal du lave en dobbelt portion til fire personer, og jeg bruger dem blandt andet som tilbehør til stegt kylling, men også andre retter ed lyst kød.
Næringsindhold i kikærter
Indhold pr. 100 gram kikærter
Kalorier: 130
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 16 gram
Protein: 7 gram
Kostfibre: 5 gram
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej Holger
Jeg har lige nu kikærter i ovnen. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Jeg har lige været ude for at vende rundt i dem efter ti minutter, men der var en sand kikærte-eksplosion igang inde i ovnen. De poppede løs og ovnen er nu helt smattet til. Noget bud på hvad der er gået galt??