Bagte kikærter er nemme at lave, og her får du min opskrift på sprøde kikærter i ovn. Kikærterne bruges som snack, i salat eller tilbehør.
Jeg elsker bagte kikærter, og de er så nemme at riste sprøde i ovnen. Kikærterne krydres med blandt andet paprika og lidt hvidløgspulver, hvorefter de blot bages i ovnen i cirka 20 minutter.
Det gør, at de bliver lækre og sprøde, og samtidig har en vidunderlig krydret smag. Derfor kan de både bruges som en sund snack, i salat eller simpelthen som tilbehør til eksempelvis kylling.
Skal de ovnbagte kikærter bruges som tilbehør, skal du lave en dobbelt portion, som passer med en bageplade.
Ønsker du endnu mere gang i de sprøde kikærter, kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chili. Husk, at du skal bruge kikærter fra dåse, der er klar til brug. Se også hvordan du laver sprøde kikærter i airfryer.
Opskrift på bagte kikærter
Bagte kikærter - sådan laver du sprøde kikærter i ovn!
Ingredienser
- 230 gram kikærter - fra dåse
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld oregano
- Lidt spidskommen
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hæld kikærterne fra dåsen i en sigte og skyl dem under den kolde hane. Dryppes af.
- Kom de skyllede kikærter i en skål.
- Tilsæt lidt olivenolie, paprika, hvidløgspulver og oregano.
- Jeg synes, de bagte kikærter bliver endnu bedre med lidt spidskommen, og plejer at tilsætte en halv teske spidskommen. Men du kan sagtens komme lidt mere i, eller droppe spidskommen helt, hvis ikke du er så glad for dette krydderi.
- Vend kikærter og krydderi godt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og bred kikærterne ud i ét lag.
- Derefter skal de ovnristede kikærter have cirka 20 minutter i ovnen, og du kan med fordel lige vende dem rundt halvvejs. Brug bare en spiseske til det.
- De færdigbagte kikærter tages ud og køles en smule af, inden de kommes i en skål og er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Bagte kikærter i salat
Som sagt er de ovnristede kikærter gode som snack eller som tilbehør, men prøv også at anvende dem i en salat.
Her laves en grøn salat som du plejer, hvorefter de sprøde kikærter tilsættes.
De ovnbagte kikærter giver både fylde og en skøn krydret smag til salaten.
Som tilbehør
Brug også de sprøde og krydrede kikærter som tilbehør, hvor de simpelthen afløser kartofler eller ris.
Her skal du lave en dobbelt portion til fire personer, og jeg bruger dem blandt andet som tilbehør til stegt kylling, men også andre retter ed lyst kød.
Elsker du kikærter? Så skal du prøve mine populære opskrifter på spansk kylling med kikærter, falafler med kikærter og kylling og kikærter.
Vibeke Niclasen
Skal kikærterne koges, eller kan man nøjes med at lægge dem i vand natten over, og til sidst ristes? Hvis man altså ikke vil bruge dåseærter…
Sanne
Skal de blive sprøde?
Susanne
En anden gang var det måske en god ide at pointere at det er tale om kikærter på dåse!!!
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
God pointe - det har jeg straks pointeret i opskriften 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger
Andrea
Hej Holger
Hvordan opbevare man de bagte kikærter bedst? Hvor længe kan de holde sig?
På forhånd tak!
Vh Andrea
Palle Sørensen
Formoder du bruger konserves-kikærter, og ikke rigtige kikærter.
Holger Rørby Madsen
Hej Palle
Det kan du tro - det er kikærter fra dåse, og de er jo klar til brug 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne Kragskov Laupstad
Det var også mit spørgsmål - måske det skal stå i opskriften?
Carina
Hej Holger
Jeg har lige nu kikærter i ovnen. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Jeg har lige været ude for at vende rundt i dem efter ti minutter, men der var en sand kikærte-eksplosion igang inde i ovnen. De poppede løs og ovnen er nu helt smattet til. Noget bud på hvad der er gået galt??
Sten
Hej Carina.
Har du brugt ikke-opblødte kikærter og ikke kikærter i vand, på dåse?
Vh. Sten.