Kylling og kikærter er en super nem og lækker opskrift, som både børn og voksne elsker. En meget hurtig indisk karryret, der serveres med kogte ris.
Kylling og kikærter er en meget simpel og nem opskrift i kategorien indisk karryret.
Her sauteres kylling i tern hurtigt af på en stor pande, hvorefter de øvrige ingredienser i form af blandt andet kikærter tilsættes.
Karryretten er meget børnevenlig, og du smager den selv til med karry. Tre teskefulde karry plejer at passe med en nogenlunde mild omgang kylling og kikærter, men du kan selvfølgelig sagtens komme mere ved.
Sovsen er også virkelig god, og det skyldes blandt andet lidt fishsauce, som passer perfekt til de øvrige ingredienser.
Men også de hakkede tomater og kokosmælken spiller godt sammen. i forhold til kokosmælken plejer jeg at bruge omkring en halv dåse, men du kan tilsætte som du synes.
Men kom ikke for meget væde i panden, så du får en indisk karryret, der sejler rundt i sovs.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling og kikærter
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg gerne stort bundt
- 4 fed hvidløg
- 450 gram kyllingebryst
- 4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kikærter
- 3 teskefulde karry
- 2 spiseskefulde fish sauce
- 1 deciliter koncentreret bouillon 1 dl vand og 1 terning
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 dåse kokosmælk
- 1 potte persille
- Salt og peber
- Evt. lidt Maizena til jævning
- Kogte løse ris
Sådan gør du
- Kog en deciliter vand op med en bouillonterning og stil til side.
- Kog ris som anvist på pakken, da retten med kylling og kikærter ikke tager mere end cirka 15 minutter at lave.
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauteres ved middel varme i en stor pande i en god sjat olie i et minuts tid.
- Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern, og kommes i panden, hvor de brunes godt af. Steges med cirka fem minutter, så kødet er gennemstegt. Skru eventuelt en smule op for varmen, og rør rundt undervejs.
- Imens skæres gulerødder og peberfrugt i små tern, og kikærterne hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
- Når kyllingestykkerne har stegt de fem minutter, kommes gulerødder, peberfrugt og kikærter på panden.
- Tilsæt også karry, fishsauce, bouillon, hakkede tomater og en halv dåse kokosmælk.
- Lad det koge op, og kog derefter videre i 5-7 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere kokosmælk eller vand, og du kan også jævne sovsen med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
- Hak persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry.
Tips
Kylling og kikærter serveres straks sammen med de kogte ris. Her vil jeg anbefale basmati ris. De er gode til denne ret.
Dertil eventuelt også min opskrift på hjemmelavede naanbrød.
De er altså også meget nemme at bage, og lave bare rigeligt. de kan nemlig sagtens fryses ned.
Se også mine opskrifter på:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.