Her er min opskrift på toscansk gryde. Let gryderet fra Toscana i Italien, og den indeholder bla. kylling, kikærter, hvide bønner og spinat. Sund aftensmad.
Toscansk gryde er en rustik og meget mættende gryderet med inspiration fra Toscana i Italien.
Den er meget nem at lave, og så tager den ikke ret lang tid.
Ingredienserne er blandt andet kylling, kikærter og hvide bønner, og det er altså en nem hverdagsret til aftensmad, som alle kan lide.
Faktisk er det min erfaring, at især børn er ret vilde med den toscanske grøntsagsgryde med kylling.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på toscansk gryde
Ingredienser
- 450 gram kyllingbryst filet
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 150 gram spinat
- 230 gram kikærter dåse eller brik
- 230 gram hvide bønner dåse eller brik
- 150 gram majs
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 4 deciliter bouillon
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kylling skæres i små tern, mens rødløg og hvidløg hakkes fint.
- Brun kyllingekødet godt i lidt olie i en varm stegegryde, og kom derefter løg og hvidløg ved. Svits et halvt minut mere under omrøring.
- Tilsæt nu den frisk spinat gradvist, og lad den falde sammen. Det ligner en stor omgang når man kommer spinat i en gryderet, men den falder sammen og fylder efterhånden ikke ret meget. Men spinaten er perfekt i en toscansk gryde.
- Hæld kikærter og de hvide bønner ud af dåserne (eller papbrikkerne) og i en si eller sigte, og skyl dem godt under den kolde hane. Kommes derefter i gryden når spinaten er faldet sammen.
- Tilsæt også majs, hakkede tomater, tomatpasta og bouillon sammen med masser af frisk basilikum.
- Vend det rundt, og lad nu den lækre italienske ret koge i cirka 10 minutter.
Næringsindhold
Noter
Toscansk gryde serveres straks, og selvfølgelig sammen med ciabattabrød eller focaccia.
Se også mine italienske opskrifter på:
Italiensk kyllingesuppe med pasta og grøntsager
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
Villads Claes
Vi brugte frossen spinat istedet.
Vi brugte tørret basilikum
Vi smed boullionterningen i mens det tilberedte, så vi undgik for meget væske
Vi undlod at skære kyllingen op.
Vi brugte 3 løg
Det var en fantastisk ret.
Jan
Kan retten genvarmes, når der er spinat i?