En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Brug nakkefilet
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Opskrift på italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 gram nakkefilet eller nakkekoteletter
- 1 stort zittauerløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 deciliter kalvefond laves af 2 dl. vand + 3 spsk. konc. fond
- 100 gram soltørrede tomater
- 2 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 teskefulde tørret timian
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.
Næringsindhold
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke brød.
Her finder mange flere opskrifter på italiensk mad.
Det må da være en fejl at der står at retten skal simre i 1,5 time?
Nakkekoteletter er gennemstegte på 5 min?!
Hej. Jeg er meget glad for at bruge dine dine opskrifter.
Kan denne ret tilberedes og så senere opvarmes ( formiddag til aften)
Hej Margit
Mange tak - det er godt at høre.
Ja, det kan den sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger