En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Brug nakkefilet
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Opskrift på italiensk kødgryde
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 600 gram nakkefilet eller nakkekoteletter
- 1 stort zittauerløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 deciliter kalvefond
- 100 gram soltørrede tomater
- 2 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 teskefulde tørret timian
- 2 stilke bladselleri
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke brød.
Se også mine opskrifter:
Opskrift er fin men det bør angives i opskrift at det ikke er 2 dl ren fond der skal bruges- den bliver aaaallltt for kraftig..
Har lige printet opskrift ud og fik 12 sider 🙁 bare på hele råstegte kartofler 🙁
Det må kunne laves bedre så man kun får opskriften og ikke alt det andet på siden,.
Hej Maibritt
Dem kan du roligt glæde dig til. Den er super lækker.
Jo, jeg synes sagtens du kan servere pasta til.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Hej Holger.
Jeg skal servere denne italienske kødgryde for gæster i morgen. Vil det være ligeså lækkert, at servere med pasta?
Glæder mig til st snage.
Vh MaibrittP
Hej Holger.
Jeg lavede retten igår, og det blev helt vildt godt! Kødet var fuldstændigt mørt (brugte et helt stykke nakkefilet og skar ud), og det hele smagte fantastisk. Jeg har dog et lidt spørgsmål:
1. Er de soltørrede tomater i lage?
2. Saucen endte med at blive brun, og ikke rød som på billedet.
3. Kan de soltørrede tomater byttes ud med en dåse flået tomater, og evt. lidt mindre vand i kalvefonden? Ved ikke om dette ændrer smagen for meget i retten.
Tak for en rigtig god opskrift m. tilbehør. 🙂 Mvh. Thorkil
Enhver italiensk husmoder ville da lade benene koge med 😊
Svar til Pia du kan erstatte tomater med peberfrugt,svits dem og kom dem i en pose så kommer skindet nemmere af og blend peberfrugtkødet.
Hej Pia
Det var da trist, men prøv blot at undlade tomaterne uden at tilsætte andet. Jeg er sikker på, at det stadig bliver en god gryderet.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Min kæreste tåler ikke varme tomater, hverken dåse eller friske - hvad kan jeg erstatte tomer med i diverse dejlige middagsretter ??? Håber virkelig der kommer nogle gode råd ????
Hej Betina
Det lyder måske ikke at så meget, men der plejer at være rigeligt med sovs 🙂
Og den er god.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Tænker at der ikke bliver særligt meget sauce med kun 2 dl fond?
Hej Elsebeth
Mange tak for tilbagemeldingen - og de rosende ord.
Jeg synes også det er en af de allerbedste gryderetter - og den kan spises både sommer og vinter 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Prøvede retten igår og hold nu op hvor var det godt-kødet helt mørt og så med den der vidunderlige sovs - opskriften er gemt og vil blive taget frem mange gange fremover - tak for den
Hej Jenny - og mange tak. Det er jeg meget glad for at høre.
Nej, det betyder, at du tager 2 deciliter vand og cirka en spiseskefuld af den flydende fond. Så har du en god og nogenlunde kraftig fond, der giver masser af smag.
Så mængden er altid "færdigblandet" fond eller bouillon.
Håber det giver mening 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Hej Holger. Tak for rigtig mange fantastiske opskrifter, som jeg får rigtig meget go' inspiration fra.
Når du - f.eks. i denne opskrift - angiver 2 dl kalvefond - hvilken slags fond er det så?
Jeg køber fond i små flasker med 180 ml koncentreret flydende indhold og det er vel næppe den slags, jeg skal bruge 2 dl af?
Venlig hilsen Jenny
Hej Anna Marie
Jeg ville blot erstatte det med gulerødder - eller mere peberfrugt. Det bliver stadig en super lækker gryde. God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Hejsa.
Hvad kan jeg bruge istedet for blegselleri????
Hilsner fra Anna Marie
Hej Britt
Rosmarin er også fremragende 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hej hvad kan jeg bruge i stedet for timian ?