En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Brug nakkefilet
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Opskrift på italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 gram nakkefilet - eller nakkekoteletter
- 1 stort zittauerløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 deciliter kalvefond - laves af 2 dl. vand + 3 spsk. konc. fond
- 100 gram soltørrede tomater
- 2 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 teskefulde tørret timian
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.
Næringsindhold
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke brød.
Her finder mange flere opskrifter på italiensk mad.
Se også mine opskrifter på:

ANNEMETTE Sø
Alt for lidt væske, og for mange soltørrede tomater, der gør retten alt for salt? Hvad har jeg gjort galt, når andre siger den smager godt?
Susanne
Virkelig lækker ret, fantastisk smag. Ikke sidste gang vi laver det 😊
Annette
Hej Holger,
Virkelig lækker ret. Jeg havde en halv mørk øl jeg puttede i første gang jeg lavede den. Har ikke prøvet uden, men virkelig lækkert med! - selv om det måske ikke er så italiensk 🙈
Tak for god opskrift.
Ole Vestergaard Andersen
Hej Holger
Den ret er helt fænomenallll mand.
Hvordan sender jeg den videre til en ven.
Holger Rørby Madsen
Hej Ole
Tak for det - godt at høre. Du kopierer bare linket og mailer det 🙂
Alt det bedste
Holger
Malene
Kan man bruge andet end kalvefond?
Lilian Fredholm
Hej.
Kan man lave noget af den italienske kødgryde dagen før?
Hilsen fra Lilian
Bente Dalgaard Byskov
Hvor mange personer er opskriften til
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Den er til 4 personer 🙂
Alt det bedste
Holger
Margit
Hej. Jeg er meget glad for at bruge dine dine opskrifter.
Kan denne ret tilberedes og så senere opvarmes ( formiddag til aften)
Holger Rørby Madsen
Hej Margit
Mange tak - det er godt at høre.
Ja, det kan den sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Dorthe Hansen
Det må da være en fejl at der står at retten skal simre i 1,5 time?
Nakkekoteletter er gennemstegte på 5 min?!
Karin Petersen
Hej jeg har lige lavet denne ret, jeg syntes at den var lidt flad i smagen , så jeg tilsatte nogle fed hvidløg og så var den italienske smag mere autentisk
Dorte Holmetoft
Det er blevet min families yndlingsret, min svigersøn spiser sig en trommesyge til hver gang jeg serverer retten. Jeg havde aldrig tænkt at man kunne komme så meget engelsk sauce i en simrer ret tusind tak for en god side
Ane
Det bør nok specificeres hvilken slags fond der er tale om. Jeg hældte 2dl af Kvickly’s kalvefond i og det var fuldstændigt uspiseligt fordi ddt var enormt salt. Trist for det er ellers en dejlig ret, men det er helt forkert med 2dl fond!
Holger Rørby Madsen
Hej Ane
Tak for det - og det er jeg godt ked af at høre. Jeg har straks opdateret og præciseret opskriften, så det nu tydeligt fremgår, at der er tale om vand plus koncentreret fond.
Alt det bedste til dig
Holger
Ruth
Hvor meget vand kommer du i den koncentrerede kalvefond, så det bliver til 2 deciliter?
Susanne Jensen
Skal der slet ikke andet væske ved end de 2 dl kalvefond?
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Nej, de to deciliter er nok, men der kam sagtens tilsættes en smule mere 🙂
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Susanne Jensen
Skal der ikke mere væske i af en slags? 2 dl fond til 4 personer???
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Nej. Det skulle man tro, men det er ikke nødvendigt 🙂
Ønskes endnu mere sovs kan du selvfølgelig sagtens tilføje lidt mere.
Alt det bedste
Holger
Kirsten Lund
Hej Holger,
Den lækre italienske gryde ovenfor - kan den laves dagens før?
De bedste hilsner og tak for god inspiration
Kirsten
Edel Melina Rasmussen
Kan retten laves dagen i forvejen?
Johan
Er der en print knap ?
Holger Rørby Madsen
Hej Johan
Det er der i hvert fald - på desktop ligger den ude til højre 🙂
Alt det bedste
Holger
karina
God og inspirarende blog du har 🙂
Hanne
Hej!
Er i tvivl om det er de tørre slot. tomater, jeg skal bruge, eller dem i olie?
Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
brug dem i olie - de smager fremragende i retten 🙂
Alt det bedste
Holger
Poul Anker Ersly
virkelig et hit i familien. Masser af smag og supermørt kød. De ovnbagte små kartofler og avocadosalat var perfekt som tilbehør.
Dorrit
Hej Holger !
Denne lækre italienske gryderet vil jeg lave om 14 dage til gæster
Kan den fryses i god tid - og så varmes op ?
Mvh
Dorrit
Pia
Hej
Jeg vil prøve opskriften i aften, men studser over mængden af sovs? Bliver der ret meget af kun 2 dl fond? Og... Hvor længe lader du den Ca koge ind efter kødet er taget op?
HP
Hej - har du et forslag til en let forret til denne italienske kødgryde? Tak for gode opskrifter 😊
Julie
Hej Holger
Jeg skal have gæster, men jeg har ikke så meget tid på dagen.
Kan jeg lave gryden dagen før, og så opvarme i gryde på selve dagen, eller går det udover smagen?
På forhånd tak
Venlig hilsen
Julie
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Det er en fremragende gæsteret, og du kan godt blot varme retten igennem nær gæsterne er ankommet.
Husk at stille den færdige ret hurtigt på køl af hensyn til hygiejnen 🙂
Alt det bedste
Holger
Julie
Hej igen Holger,
Tak for det hurtige svar sidst.
Kan kalvefonden erstattes af oksefond, eller ville det være synd?
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Selv tak - jep - det kan den sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Jytte
Hej.
Vi bliver forvirret over din hjemmeside. Den er så urolig og hopper frem og tilbage, når man scroller op eller ned. Tænker det er fordi den er totalt overfyldt med reklamer. Man bliver bare så irriteret og fravælger næsten din side.
Ellers gode opskrifter du har.
mvh
Jytte
Christiane Bech Rindom
Hej
Det er helt umuligt for mig at læse opskrifterne.😡
Hver gang jeg scroller ned til en opskrift, 'løber' den helt ned nederst på siden - forbi opskriften. Har prøvet flere gange uden at det lykkes. Hvad er der galt ???? Mvh Christiane
Holger Rørby Madsen
Hej Christiane
Tak for din besked, og det lyder underligt. Du skal selvfølgelig kunne se opskrifterne, og den skal ikke automatiske scrolle ned. Er det på computer eller mobil? Og hvilken browser bruger du? For det skal naturligvis undersøges og fixes. Jeg beklager hvis det bøvler. Send gerne yderligere info til mig på hej@madensverden.dk - også hvis der er andre, der der oplever det samme.
Alt det bedste
Holger
Bente Jørgensen
Havde inviteret en flok veninder på italiensk middag. Denne fantastiske ret var hovedretten. Jeg gjorde retten færdig i ovnen og gav den også en god sjat fløde, hvilket var rigtig godt. Kødet næsten smeltede på tungen. Stor fan af dine opskrifter og tips.
Venligst Bente Jørgensen
Nina
Det er nu femte gang, jeg laver kødgryden og jeg er sikker på, at den bliver modtaget med glæde som de øvrige fire gange.
Holger Rørby Madsen
Hej Nina
Tak for det - og jeg er no også ret vild med den. Og så er det faktisk en gryderet, som man kan spise året rundt 🙂
Alt det bedste
Holger
Lotte Mortensen
Total god ret, men at lave.
Smager virkelig godt.
Joan
Super lækker opskrift brugte dog en del kød mere, og bladsellerien kunne man næsten ikke smage. Brugte soltørret tomater i olie, det gjorde ikke noget. Den smagte virkelig godt med dine foreslåede kartofler og avokado salat og hjemmebagt brød til. Og så kunne man forberede den dagen før 🙂
Mie nielsen
Opskrift er fin men det bør angives i opskrift at det ikke er 2 dl ren fond der skal bruges- den bliver aaaallltt for kraftig..
Holger Rørby Madsen
Hej Mie
Tak for det, og det er korrekt. Jeg har præciseret det i opskriften 🙂
Alt det bedste
Holger
Ole Thomsen
Har lige printet opskrift ud og fik 12 sider 🙁 bare på hele råstegte kartofler 🙁
Det må kunne laves bedre så man kun får opskriften og ikke alt det andet på siden,.
MaibrittP
Hej Holger.
Jeg skal servere denne italienske kødgryde for gæster i morgen. Vil det være ligeså lækkert, at servere med pasta?
Glæder mig til st snage.
Vh MaibrittP
Holger Rørby Madsen
Hej Maibritt
Dem kan du roligt glæde dig til. Den er super lækker.
Jo, jeg synes sagtens du kan servere pasta til.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Thorkil Pape Johnsen
Hej Holger.
Jeg lavede retten igår, og det blev helt vildt godt! Kødet var fuldstændigt mørt (brugte et helt stykke nakkefilet og skar ud), og det hele smagte fantastisk. Jeg har dog et lidt spørgsmål:
1. Er de soltørrede tomater i lage?
2. Saucen endte med at blive brun, og ikke rød som på billedet.
3. Kan de soltørrede tomater byttes ud med en dåse flået tomater, og evt. lidt mindre vand i kalvefonden? Ved ikke om dette ændrer smagen for meget i retten.
Tak for en rigtig god opskrift m. tilbehør. 🙂 Mvh. Thorkil
Merete Møller
Enhver italiensk husmoder ville da lade benene koge med 😊
Paula Djervad
Svar til Pia du kan erstatte tomater med peberfrugt,svits dem og kom dem i en pose så kommer skindet nemmere af og blend peberfrugtkødet.
Pia Langhoff
Min kæreste tåler ikke varme tomater, hverken dåse eller friske - hvad kan jeg erstatte tomer med i diverse dejlige middagsretter ??? Håber virkelig der kommer nogle gode råd ????
Madensverden.dk
Hej Pia
Det var da trist, men prøv blot at undlade tomaterne uden at tilsætte andet. Jeg er sikker på, at det stadig bliver en god gryderet.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Betina Møller
Tænker at der ikke bliver særligt meget sauce med kun 2 dl fond?
Madensverden.dk
Hej Betina
Det lyder måske ikke at så meget, men der plejer at være rigeligt med sovs 🙂
Og den er god.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Elsebeth
Prøvede retten igår og hold nu op hvor var det godt-kødet helt mørt og så med den der vidunderlige sovs - opskriften er gemt og vil blive taget frem mange gange fremover - tak for den
Madensverden.dk
Hej Elsebeth
Mange tak for tilbagemeldingen - og de rosende ord.
Jeg synes også det er en af de allerbedste gryderetter - og den kan spises både sommer og vinter 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Jenny
Hej Holger. Tak for rigtig mange fantastiske opskrifter, som jeg får rigtig meget go' inspiration fra.
Når du - f.eks. i denne opskrift - angiver 2 dl kalvefond - hvilken slags fond er det så?
Jeg køber fond i små flasker med 180 ml koncentreret flydende indhold og det er vel næppe den slags, jeg skal bruge 2 dl af?
Venlig hilsen Jenny
Madensverden.dk
Hej Jenny - og mange tak. Det er jeg meget glad for at høre.
Nej, det betyder, at du tager 2 deciliter vand og cirka en spiseskefuld af den flydende fond. Så har du en god og nogenlunde kraftig fond, der giver masser af smag.
Så mængden er altid "færdigblandet" fond eller bouillon.
Håber det giver mening 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Anna Marie Vestergaard
Hejsa.
Hvad kan jeg bruge istedet for blegselleri????
Hilsner fra Anna Marie
Madensverden.dk
Hej Anna Marie
Jeg ville blot erstatte det med gulerødder - eller mere peberfrugt. Det bliver stadig en super lækker gryde. God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Britt
Hej hvad kan jeg bruge i stedet for timian ?
Guffeliguf.dk
Hej Britt
Rosmarin er også fremragende 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk