Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.
Ragout er en skøn og klassisk gryderet fra Italien, der laves med oksekød og grøntsager.
Du kan bruge forskellige slags oksekød, men jeg plejer blot at skære et par gode bøffer ud i grove tern. Det kan være ribeye, entrecotes eller lignende. Du kan også anvende et stykke culottesteg.
Grøntsagerne kan også varieres, men det bedste er løg, hvidløg, gulerødder, porre og knoldselleri, men brug hvad du synes.
Gryderetten startes på kogepladen, men steges færdig i ovnen, hvor den skal have 1,5-2 timer.
En italiensk ragout serveres med pasta, og retten smager himmelsk godt.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på ragout
Ragout
Ingredienser
- 400 gram oksekød - i tern
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 1 løg - hakkes groft
- 2 fed hvidløg - hakkes groft
- 1 porre - i skiver
- 250 gram gulerødder
- 2 skiver knoldselleri - skår4et i grove tern
- 2 deciliter rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 deciliter kalvefond - eller alm. bouillon
- 1 spiseskefuld balsamico
- 2 teske timian - tørret
- 2 teske rosmarin - tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Varm en stegegryde op ved en rigtig god varme, gerne en støbejernsgryde. Kom en klar smør i gryden, og lad det næsten smelte.
- Fordel så oksekød i tern i gryden, og lad det stege uden at røre kødet. Det skal lige have en god stegeskorpe, og derefter vendes kødet rundt og steges på alle sider.
- Drys en spiseskefuld hvedemel over kødet, og vend rundt. Det skal jævne sovsen.
- Tilsæt så de snittede og klargjorte grøntsager til din ragout. Det er løg, hvidløg, porre, gulerødder og knoldselleri. Vend det rundt i gryden.
- Hæld så et par deciliter rødvin i gryden, og lad det koge en smule ind.
- Derefter tilsættes hakkede tomater og kalvefond eller alm. bouillon sammen med balsamico (eller anden eddike), timian og rosmarin. Kværn også lidt peber i gryderetten.
- Lad gryderetten koge op, læg låg på og stil din ragout i ovnen. Her skal den have ca. halvanden time, men den kan sagtens klare to timer også.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Tag den færdige ragout ud af ovnen, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Lidt citronsaft gør også underværker.
Anret den lækre italienske gryderet på kogt pasta, og servér gerne et stykke ciabattabrød til. Her finder du min nemme opskrift på hjemmebagt ciabattabrød.
Monsieur Pedersen
En flot, flot ret og en meget fin video.
Men hvad siger du til bruge andre, måske mere ydmyge stykker kød? F.eks. bov eller klump.
Så hvis du ellers går med på ideen, bør retten så have mere tid?
Holger Rørby Madsen
Hej Monsieur Pedersen
Jo da - du kan sagtens bruge andre udskæringer er oksekødet. Stegetiden vil nok være den samme, men den kan afhænge af præcis hvilken udskæring der anvendes.
Alt det bedste
Holger
Anna Grethe Jensen
Dejlig ret - tilføjede lidt sukker - det gør ingen skade
Holger Rørby Madsen
Hej Anna Grethe
Godt tip - tak. Sukker virker jo smagsforstærkende.
Alt det bedste
Holger