• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

ragout
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 15. april 2024

Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.

Ragout er en skøn og klassisk gryderet fra Italien, der laves med oksekød og grøntsager.

Du kan bruge forskellige slags oksekød, men jeg plejer blot at skære et par gode bøffer ud i grove tern. Det kan være ribeye, entrecotes eller lignende. Du kan også anvende et stykke culottesteg.

Grøntsagerne kan også varieres, men det bedste er løg, hvidløg, gulerødder, porre og knoldselleri, men brug hvad du synes.

Gryderetten startes på kogepladen, men steges færdig i ovnen, hvor den skal have 1,5-2 timer.

En italiensk ragout serveres med pasta, og retten smager himmelsk godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Vildtragout
  • Salsiccia ragù med italiensk pølse
  • Ragu af gris
  • Svamperagout med mørbrad

Opskrift på ragout

ragout
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

5 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 288
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g oksekød - i tern
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 løg - hakkes groft
  • 2 fed hvidløg - hakkes groft
  • 1 porre - i skiver
  • 250 g gulerødder
  • 2 skiver knoldselleri - skår4et i grove tern
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl kalvefond - eller alm. bouillon
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 tsk rosmarin - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Varm en stegegryde op ved en rigtig god varme, gerne en støbejernsgryde. Kom en klar smør i gryden, og lad det næsten smelte.
  3. Fordel så oksekød i tern i gryden, og lad det stege uden at røre kødet. Det skal lige have en god stegeskorpe, og derefter vendes kødet rundt og steges på alle sider.
  4. Drys en spiseskefuld hvedemel over kødet, og vend rundt. Det skal jævne sovsen.
  5. Tilsæt så de snittede og klargjorte grøntsager til din ragout. Det er løg, hvidløg, porre, gulerødder og knoldselleri. Vend det rundt i gryden.
  6. Hæld så et par deciliter rødvin i gryden, og lad det koge en smule ind.
  7. Derefter tilsættes hakkede tomater og kalvefond eller alm. bouillon sammen med balsamico (eller anden eddike), timian og rosmarin. Kværn også lidt peber i gryderetten.
  8. Lad gryderetten koge op, læg låg på og stil din ragout i ovnen. Her skal den have ca. halvanden time, men den kan sagtens klare to timer også.

Næringsindhold

Kalorier: 288kcalKulhydrater: 25gProtein: 26gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 62mgNatrium: 1152mgKalium: 1046mgKostfibre: 5gSukker: 9gVitamin A: 10983IUVitamin C: 23mgCalcium: 124mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag den færdige ragout ud af ovnen, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Lidt citronsaft gør også underværker.

Anret den lækre italienske gryderet på kogt pasta, og servér gerne et stykke ciabattabrød til. Her finder du min nemme opskrift på hjemmebagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nelly Størup

    juni 13, 2025 at 3:49 pm

    Fantastisk ret, som jeg har lavet flere gange til mine gæster. Laver den dagen før, så bliver den helt perfekt. Gæsterne er begejstrede.

    Svar
  2. Marianne

    januar 10, 2025 at 5:22 am

    Virkelig lækker opskrift, var blæst helt bagover. Samtidig er den nem at lave - jeg lavede den med oksemørbrad og med kartoffelmos til.

    Svar
  3. Monsieur Pedersen

    oktober 01, 2023 at 2:57 pm

    En flot, flot ret og en meget fin video.
    Men hvad siger du til bruge andre, måske mere ydmyge stykker kød? F.eks. bov eller klump.
    Så hvis du ellers går med på ideen, bør retten så have mere tid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2023 at 6:44 am

      Hej Monsieur Pedersen
      Jo da - du kan sagtens bruge andre udskæringer er oksekødet. Stegetiden vil nok være den samme, men den kan afhænge af præcis hvilken udskæring der anvendes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anna Grethe Jensen

    januar 14, 2023 at 7:08 pm

    Dejlig ret - tilføjede lidt sukker - det gør ingen skade

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2023 at 6:43 am

      Hej Anna Grethe
      Godt tip - tak. Sukker virker jo smagsforstærkende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required