Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.
Vildtragout er en skøn gryderet, der smager fantastisk godt.
Ragout med vildt er lækker vintermad, og du kan lave gryderetten med eks. rådyr eller krondyr, der er skåret i mindre tern.
Jo større tern, jo længere kogetid.
Opskrift på vildtragout
Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 400 g vildtkød i tern, evt. rådyr eller krondyr,
- 1 stort løg i tern
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 10 enebær knuste
- 2 spsk. hvedemel
- 2½ dl rødvin
- 2 laurbærblade
- 1 pakke bacon i tern
- 1 kvist timian
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 dl vand
- 250 g svampe blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- smør + olie til stegning
Sådan gør du
- Varm smør og olie op i en gryde og brun kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bacon i gryden og svits til det får farve.
- Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
- Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
- Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud.
- Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen.
- Kom så enebær, timian og laurbær ved.
- Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Du kan med fordel lade din vildtragout simre i endnu længere tid.
- Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Efter de 20 minutter, hældes fløde i vildtragouten og svampene kommes også i, lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter.
- Smag til og så er det klar til servering.
Tips
Den færdige vildtragout kan også smages til med lidt gastrik - og den serveres med rodfrugtmos. En lækker vinterret.
Se også disse gryderetter:
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her