Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.
Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet.
Jeg vil anbefale, at cirka halvdelen af indholdet i rodfrugtmosen er kartofler, men resten kan du selv justere til som du synes.
Her har jeg brugt bagekartofler og der skal bruges en 4-5 stykker, afhængig af størrelse.
Tilsæt derefter gulerødder, pastinakker og persillerødder som du nu har liggende.
Du kan i øvrigt også bruge knoldselleri, hvis du har sådan en liggende.
Rodfrugtmos smages til med muskatnød, men dette kan udelades. Der er jo nogen, som ikke er så glade for smagen af muskatnød.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på rodfrugtmos
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 4 mellemstore gulerødder
- 1 stor pastinak
- 2 mellemstore persillerødder
- 2 spiseskefulde smør spar ikke på smørret
- 1,5 deciliter mælk varm
- Lidt muskatnød reven
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille
Sådan gør du
- Bagekartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde.
- Tilsvarende med gulerødder, pastinak og persillerødder. Gulerødderne skrælles dog kun hvis det er nødvendigt.
- Hæld vand ved så det netop dækker, men du skal ikke komme salt i vandet.
- Læg låget på og lad nu rodfrugterne koge i cirka 25 minutter, så de bliver kogt helt møre.
- Hæld vandet fra og lad lige rodfrugterne dampe af.
- Tilsæt smør og pisk det rundt. Jeg plejer blot at bruge et almindeligt piskeris, men du kan også anvende en kartoffelmoser.
- Tilsæt derefter varm mælk indtil du har den rette konsistens, og smag rodfrugtmosen til med salt, peber og en smule reven muskatnød.
- Til sidst vendes mosen med finthakket persille.
Næringsindhold
Tips
Den færdige rodfrugtmos serveres straks til blandt andet kyllingefrikadeller eller fiskehandlerens fiskefrikadeller.
Du kan også servere den som brændende kærlighed med ristede svampe og rødbedetern, hvis du ikke spiser kød og fisk.
Se også disse opskrifter:
Joan
Hej. Vil høre om man evt. kan bruge rodfrugter fra frost, til mos😬 normalt ville jeg jo selv skrælle og koge dem, men skal lave til rigtig mange personer, så for at gøre det lidt let for mig selv, ville det jo være smart med poser fra frost.
Holger Rørby Madsen
Hej Joan
Ja, det skulle der ikke være noget i vejen for. Rodfrugterne koges jo bare møre.
Alt det bedste
Holger