Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.
Her får du min opskrift på pommes duchesse, der er en populær kartoffelret fra det franske køkken.
Der er tale om bagt kartoffelmos, der laves med æggeblommer, salt, peber og reven muskatnød.
Derefter sprøjtes mosen ud på en bageplade i smukke toppe, som bages gyldne i ovnen. Det er ganske nemt.
Opskriften på pommes duchesse er beregnet til fire personer.
Opskrift på pommes duchesse
Ingredienser
- 800 gram kartofler i tern, brug kartofler til mos eller bagekartofler
- 4 pasteuriserede æggeblommer svarende til 2 bægre
- 75 gram smør
- Lidt muskatnød reven
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Du kan som sagt med fordel anvende bagekartofler til pommes duchesse.
- Kog kartoffeltern i letsaltet vand til de er helt møre. Det tager cirka 15-20 minutter.
- Hæld vandet fra, og damp dem tørre i gryden. Kom de kogte kartoffeltern i en skål.
- Mos dem en kartoffelmoser eller et piskeris. Du kan også presse kartoflerne gennem en sigte.
- Skær smørret i små tern og rør det ind i mosen sammen med de pasteuriserede æggeblommer. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt reven muskatnød.
- Kom kartoffelmosen ned i en sprøjtepose, og sprøjt mosen ud i toppe på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Gerne med en stjernetylle.
- Du kan også bare bruge en teske, og sætte små toppe på bagepladen.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft indtil de har fået farve - det tager cirka 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte pommes duchesse serveres straks, og kan eventuelt anrettes på et fad.
Den bagte kartoffelmos passer godt som tilbehør til de fleste kødretter, og er flot at servere når du har gæster.
Se også mine opskrifter på:
Det ser lækkert ud!☺️ Kan de fryses? Overvejer at lave dem til julemiddagen, da mine gæster ikke er meget til almindelige kartofler.