Med denne opskrift kan du nemt lave et super flot kartoffeltårn, der samles med brunet smør og timian. Smukt tilbehør til bøf eller oksesteg.
Kartoffeltårn er både flot og lækkert tilbehør til mange retter med kød, og tårnene er faktisk ret nemme at lave.
Du skal beregne en bagekartoffel pr. person, og du behøver ikke skrælle kartoflerne.
Når du samler tårnene skal hver lag pensles med smørret, men du krydrer kun med salt og timian efter hvert andet lag, da smagen ellers kan blive for kraftigt.
Brug gerne frisk timian, men du kan også anvende tørret timian.
Opskriften er til fire personer med et kartoffeltårn til hver. Hvis du synes det er for lidt, jamen så laver du blot nogle flere.
Opskrift på kartoffeltårn
Kartoffeltårn med timian og brunet smør
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 50 gram smør
- 2 fed hvidløg
- Lidt timian
- flagesalt
- 4 tandstikkere - eller bambusspyd
Sådan gør du
- Bagekartoflerne skæres i tynde skiver, og det er bedst på et mandolinjern. Men en skarp kniv kan selvfølgelig også klare opgaven.
- Læg derefter kartoffelskiverne i en skål med iskoldt vand, og lad dem trække i vandet i 20 minutter.
- Tør kartoffelskiverne i et rent viskestykke.
- Smørret smeltes i en kasserolle. Hvidløgsfed pilles og hakket fint eller presses i en hvidløgspresser og kommes ned i det smeltede smør. Lad det brune og tag derefter kasserollen af blusset.
- Så skal der bygges kartoffeltårne. Læg fire kartoffelskiver i et fad med bagepapir. Tag gerne nogle af de største skiver.
- Pensl kartoffelskiverne med lidt brunet hvidløgssmør, drys med lidt frisk timian og salt.
- Fortsæt nu på samme måde med at bygge kartoffeltårnene, så du kommer op i 10-12 lag. Du skal pensle med det brunede smør for hvert lag, men blot krydre med timian og salt mellem hvert andet lag. Pas dog på du ikke samlet kommer til at oversalte tårnene.
- Slut af med at pensle det øverste lag med hvidløgssmørret og stik derefter en pind ned gennem tårnene, så de ikke vælter under turen i ovnen.
- Bag de lækre kartoffeltårne ved 190 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kartoffeltårn serveres straks til bøffer eller møre oksestege. Du kan også stege en god kalvemørbrad til tårnet.
Se også mine opskrifter på:
Lone
Det ser lækkert ud, Kan kartoffeltårnet laves i forvejen?