Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Helstegt kalvemørbrad er et fantastisk stykke kød at servere, og med denne opskrift er kalvemørbraden meget nem at tilberede.
Samtidig er du sikker på et perfekt resultat, hvor kødet har den helt rigtige smag og konsistens.
Jeg foretrækker en kalvemørbrad rosa, og med denne fremgangsmåde er kalvemørbraden netop rosa, altså uden at være hverken rå, rød eller tør/gennemstegt. Præcis som de fleste foretrækker en helstegt kalvemørbrad.
Længere nede er der forslag til tilbehør til kalvemørbraden.
Opskrift på helstegt kalvemørbrad
Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 800 gram kalvemørbrad afpudset
- smør til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kalvemørbrad afpudses for sener og fedt, og begge endestykker skæres fra. Dem kan du bruge til andre retter - især er de fremragende til gryderetter. Tilbage skal du have det rene midterstykker på ca. 800 gram, der passer til fire personer.
- Tænd ovnen på 150 grader almindelig over- og undervarme.
- Pil hvidløgsfed og knus dem. Hak også lidt frisk timian groft.
- Varm en pande op til en høj varme (8 på en skala fra 1-9), og når panden er varm, smides en spiseskefuld smør på.
- Læg din kalvemørbrad på og brun den nu grundigt på alle sider. Det tager 5-6 minutter, så den får en god stegeskorpe.
- Undervejs smides yderligere en god klat smør på panden sammen med de knuste fed hvidløg og timian, og mens kødet brunes, øser du stegesky op over kødet nogle gange.
- Læg derefter den brunede kalvemørbrad i et lille ildfast fad eller bradepande. Krydres med salt og friskkværnet peber. Gerne flagesalt.
- Så skal kødet i ovnen. Helstegt kalvemørbrad steges i ovnen ved de 150 grader almindelig over- og undervarme, og her skal kødet have 20 minutter.
- Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og en helstegt kalvemørbrad er færdig når kernetemperaturen er på 56 grader. Så er kødet rosa, og som de fleste foretrækker det. Ønskes mere rødt kød, kan du tage det ud lidt tidligere - og modsat give det et par minutter mere, hvis du ønsker det helt gennemstegt. Hvilket jeg synes er synd.
Tips
Helstegt kalvemørbrad må gerne lige hvile 5-10 minutter inden udskæring.
Derefter skæres kalvemørbraden i passende skiver.
Tilbehør til kalvemørbrad
Af tilbehør til en helstegt kalvemørbrad er der utallige muligheder, både når vi taler kartofler, grønt og sauce.
Men jeg vil gerne foreslå følgende tilbehør:
Grønt: Ristede grønne asparges
Se også disse opskrifter med kalvemørbrad:
Skriv din mening - på forhånd tak.