En nem og sikker opskrift på demi glace, der er den lækre sauce, som man ofte får på restaurant. Lavet med kalvefond og smager himmelsk godt.
Demi glace er en virkelig fantastisk sauce, som du sikkert ofte er stødt på, når du har spist på restaurant.
Som så meget andet god mad, stammer den lækre demi glace fra det franske køkken, men selvom sovsen lyder både fin og fransk, så er den ret nem at lave i dit eget køkken.
Der findes flere måder at lave den på, og hvis du ønsker at lave den med en hjemmelavet kalvefond, ja så tager den lang tid at tilberede.
Men du kan sagtens lave den med en koncentreret kalvefond fra supermarkedet, og her er min version af den klassiske franske sauce, og den bliver du glad for.
Opskrift på demi glace
Ingredienser
- 1 portion brun sovs se opskrift på brun sovs her eller i videoen
- 4 deciliter kalvefond kraftig, vand + koncentreret fond
- 1 spiseske smør til sautering
- 75 gram champignon finthakket
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 0,5 deciliter portvin eller Madeira el. lignende
- 40 gram smør i små tern, til montering
Sådan gør du
- Start med at lave brun sovs som anvist i linket. Det er nemt.
- Derefter laves kalvefond. Den nemme løsning er fire deciliter vand, som koges op i en gryde sammen med koncentreret kalvefond, der kan købes i de fleste supermarkeder. Lav gerne kalvefonden til den kraftige side.
- Skær smør i mindre tern, og stil dem på køl igen, så de er klar når du skal montere din demi glace.
- I en gryde sauteres fintsnittede champignon nu af i lidt smør.
- Tilsæt så tomatpasta og portvin, og lad det sautere ganske kort.
- Derefter tilsættes både brun sovs og kalvefond, hvorefter din demi glace koges ind til cirka det halve. Det tager lidt tid - afhængig af hvor meget varme du sætter på kogepladen. Men regn med i hvert fald en halv times tid.
- Sigt saucen og den tilbage i gryden.
- Så skal du montere din demi glace. Her er det vigtigt, at sovsen ikke koger mere. Så tag gryden af kogepladen.
- Kom de kolde tern af smør i gryden, og pisk dem ud i sovsen. Nu er den klar til servering.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige demi glace serveres straks, og den er perfekt til mange slags kødretter.
Jeg bruger den blandt andet til oksefilet og culottesteg.
Du kan i øvrigt sagtens fryse en demi glace ned, men gør det uden at montere den med smør.
Varmes derefter op og monteres så med smør.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments