Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk brun sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.
Sauce espagnole er en super lækker sovs, der stammer fra Frankrig.
Den legendariske brune sovs er opfundet af den lige så legendariske franske kok Auguste Escoffier.
Der er tale om en virkelig smagfuld sauce, der blandt andet laves på en fond.
I sin fulde opskrift tager det mange timer at lave en god sauce espagnole, fordi man skal koge en kraftig fond.
Her har jeg dog gjort opskrift og fremgangsmåde noget lettere, så du nemt kommer i mål med denne fantastiske sovs. Det er faktisk ikke så svært.
Opskrift på sauce espagnole
Sauce espagnole - sådan laves den franske brune sovs
Ingredienser
- 5 deciliter vand
- 2 spiseskefulde kalvefond - koncentreret, eks. en økologisk fra Änglamark
- 1 tyk skive bacon - snittet i mindre stykker
- 2 spiseskefulde smør
- 2 skalotteløg - finthakket
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 5 store champignon - hakket groft
- 1 gulerod - i små tern
- 1 spiseskefuld hvedemel - med god top
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 1 bouquet garni - se her hvordan du nemt laver en bouquet garni
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld sherry
Sådan gør du
- Start med at koge vand og koncentreret kalvefond op. Sættes til side.
- En tyk skive bacon skæres ud i mindre tern, og sauteres af i en varm og tykbundet gryde. Baconternene skal være godt brunet af.
- Tilsæt to spiseskefulde smør. Kom så løg ved sammen med hvidløg, champignon og gulerod. Steges nu ca. 10 minutter.
- Drys hvedemel over og rør derefter kalvefond i. Koges op, hvorefter tomatpasta kommes i.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og læg en bouquet garni i.
- Skru ned for varmen, og lad nu din sauce espagnole simre i en time. Pas på saucen ikke brænder på, og rør lidt i nogle gange undervejs.
- Når timen er gået, sigtes din sauce espagnole over i en anden gryde, og lidt sherry røres i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er der lækker sauce espagnole klar til servering.
Brug den franske grundsovs til forskellige slags kød, og jeg serverer den til bla. ovnstegt culotte og langtidsstegt oksefilet.
Se også disse opskrifter på god sovs:
Del dine ideer og tanker med os andre her: