Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Rødvinssovs er en klassisk og populær følgesvend til mange udskæringer af kød, herunder en mør oksefilet.
Og den lækre sauce med rødvin er faktisk ret nem at lave, hvor rødvin koges ind sammen med forskellige ingredienser, herunder champignon og løg.
Opskriften på rødvinssauce er beregnet til fire personer.
Opskrift på rødvinssovs
Ingredienser
- 1 stort løg grofthakket
- 2 fed hvidløg let knust
- 2-3 kviste timian
- 3 store champignon grofthakket
- Lidt smør
- 5 deciliter rødvin
- 2 deciliter piskefløde
- 1 spiseskefuld oksefond flydende og koncentreret oksefond eller kalvefond
- sovsekulør
- 2 teske ribsgele
- salt og friskkværnet peber
- 20 gram smør koldt, i små tern
Sådan gør du
- Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter under omrøring.
- Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under. Jeg koger den gerne ind til ca. 2 deciliter, og det plejer at tage omkring en halv time. Så hav lidt tålmodighed, men det er det hele værd.
- Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller den kan laves færdig med det samme.
- Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte og over i en anden gryde.
- Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
- Tilsæt sovsekulør efter ønske.
- Kog din rødvinssovs ind til en passende konsistens.
- Smag til med ribsgelé, salt og friskkværnet peber.
- Tag gryden af varmen, og kom koldt smør i tern i. Pisk smørret ud i din rødvinssovs, og servér straks. Det hedder at montere sovsen. Efter montering må sovsen ikke koges yderligere!
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige rødvinssovs - eller rødvinssauce - serveres straks, og den passer som sagt til mange forskellige slags udskæringer.
Men husk at bruge en nogenlunde god rødvin, da vinen jo netop er en vigtig del af sovsen.
Mangler du ikke at skrive at du ( set i videoen) montere med smør til sidst?
Hej Tom
Jo da - tak - det skriver jeg lige ind. Godt fanget!
Alt det bedste - og godt nytår 🙂
Holger