Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Pebersovs er en klassisk sovs med grønne peberkorn, og den har en vis styrke og kradshed, der passer perfekt til alle former for oksekød.
Sovsen er nem at lave, og den smager fremragende til virkelig mange kødretter.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem pebersovs
Opskriften giver sovs til fire personer.
Pebersovs
Ingredienser
- 2 små skalotteløg - eller 1 stort
- olivenolie
- 50 gram peberkorn - syltede grønne
- 2 teskefulde sennep
- 7 deciliter oksebouillon - eller fond
- 0,5 deciliter whisky
- 1 deciliter fløde
- 100 gram smør
Sådan gør du
- Skalotteløg hakkes fint og svitses ved middel varme en god sjat olie. Lad løgene blive bløde uden at tage farve, hvilket tager cirka tre minutter.
- Skyl de syltede grønne peberkorn i en sigte og kom dem ved. Cirka en fjerdedel knuses dog eventuelt med en ske inden de kommes i, hvilket giver din pebersovs en endnu mere stærk smag af peber.
- Kom så sennep og oksefond ved og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
- Tilsæt så whisky og fløde og kog et minut mere.
- Tag gryden af varmen, og pisk 100 gram koldt smør i tern i den færdige pebersovs, hvorefter den smages til med sukker, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige pebersovs serveres straks.
Pebersovsen kan blandt andet serveres til følgende retter:
Jens
Hvilken sennep?
Vaso
Jeg vil prøve at lave pebersovsen, skal den blendes inden man kommer fløde og smør i, så der ikke er stykker af peber og løg i sovsen.
Pia Nielsen
Den er da bare super, super god:-)
Mette Larsen
Jeg skal til at lave peber sovs. Jeg kunne ikke få tørre grønne peberkorn, så jeg købte syltede grønne peberkorn. Er mængden stadig 50 gr?
På forhånd tak.
Mvh Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Det er præcist de syltede peberkorn du skal bruge. Så alt er godt 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
John Johansen
Hej! 🙂
Er "1 sjat" ikke officielt omkring 1-2 dl?
😎
Ek
Hej. Vil også gerne lave din pebersovs men er lidt i tvivl om hvilke peber du bruger
Kan se de fåes i eddikelage og i saltlage og kan ikke ud fra billedet tyde hvilken det er, tænker det er eddikelage, men vil gerne være helt sikker
Hilsen EK
Holger Rørby Madsen
Hej EK
Det er nemlig lige præcist i eddikelage, som fungerer godt til pebersovsen. Så køb endelig dem. De fås både på dåse og i glas 🙂
De bedste hilsner
Holger
Malou
Hej Holger
Jeg vil gerne lave denne sovs til min fødselsdag hvor vi bliver 40 mennesker. Da jeg gerne vil forberede så meget som muligt inden ville jeg høre om man kunne forberede sovsen og så fryse den indtil den skal bruges? Og eventuelt vente med at piske smøren i indtil lige inden? På forhånd tak for svar
Mvh. Malou
Holger Rørby Madsen
Hej Malou
Det lyder hyggeligt 🙂
Jo, som sådan kan pebersovs godt fryses ned, men fordi der er fløde i den, kan du risikere den skiller lidt.
Jeg ville lave sovsen, stille den på køl eller et køligt sted, og så blot varme den lige før brug. Og vente med at tilsætte fløde og smør til du opvarmer sovsen igen. Altså lige inden servering.
Håber det hjælper dig - og ellers rigtig god fest 🙂
De bedste hilsner
Holger