Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Pebersovs er en klassisk sovs med grønne peberkorn, og den har en vis styrke og kradshed, der passer perfekt til alle former for oksekød.
Opskriften giver sovs til fire personer.
Opskrift på pebersovs
Ingredienser
- 2 små skalotteløg eller 1 stort
- olivenolie
- 50 gram peberkorn syltede grønne
- 2 teskefulde sennep
- 7 deciliter oksebouillon eller fond
- 1 sjat whisky
- 1 deciliter fløde
- 100 gram smør
Sådan gør du
- Skalotteløg hakkes fint og svitses ved middel varme en god sjat olie. Lad løgene blive bløde uden at tage farve, hvilket tager cirka tre minutter.
- Skyl de syltede grønne peberkorn i en sigte og kom dem ved. Cirka en fjerdedel knuses dog eventuelt med en ske inden de kommes i, hvilket giver din pebersovs en endnu mere stærk smag af peber.
- Kom så sennep og oksefond ved og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
- Tilsæt så whisky og fløde og kog et minut mere.
- Tag gryden af varmen, og pisk 100 gram koldt smør i tern i den færdige pebersovs, hvorefter den smages til med sukker, salt og peber.
Næringsindhold
Noter
Den færdige pebersovs serveres straks.
Pebersovsen kan blandt andet serveres til følgende retter:
Se også hvordan du hakker løg uden at græde.
Se også disse lækre sovse opskrifter:
Demi glace - opskrift på sauce som på restaurant
Den er da bare super, super god:-)
Jeg vil prøve at lave pebersovsen, skal den blendes inden man kommer fløde og smør i, så der ikke er stykker af peber og løg i sovsen.