Her får du den bedste opskrift på en Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn. Pebersovsen kan laves med portvin, whisky eller cognac.
Madagaskar pebersauce er en klassisk pebersovs med grønne peberkorn, der er helt perfekt til en god bøf eller en oksesteg.
I denne opskrift er den lavet med portvin, men du kan også se, hvordan du laver pebersovs med whisky eller cognac.
Under opskriften kan du også læse om forskellen på den grønne peber og de øvrige pebre.
Opskrift på Madagaskar pebersauce
Madagaskar pebersauce med grønne peberkorn
Ingredienser
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 deciliter portvin
- 1 deciliter kalvefond - kraftig
- 1 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld rørsukker
- 1 teskefuld ribsgele
- 2-3 spiseskefulde grønne peberkorn
- Maizena - til jævning af sovsen
- salt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Kom olie og balsamico op i en kasserolle, og varm det op ved jævn varme. Rør rundt med en grydeske i et minuts tid.
- Tilsæt så portvin og kalvefond, og lad det koge en smule ind.
- Kom så paprika, rørsukker og ribsgele ved sammen med de grønne peberkorn. Brug 2-3 spiseskefulde, afhængig af hvor vild du er med grønne peberkorn.
- Hæld så piskefløden ved, og lad det koge lidt mere ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Jævn eventuelt saucen med en teskefuld Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Pas på saucen ikke bliver for tyk. Server din Madagaskar pebersauce til en god bøf eller lignende.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Pebersovs med whisky
Du kan også lave en pebersovs med whisky i stedet. Her erstatter du blot mængden af portvin med whisky, og følger ellers opskriften ovenfor.
Til sidst kan pebersovsen smages til med mere whisky efter smag og behag.
Pebersovs med cognac
Andre foretrækker en pebersovs med cognac, og det er præcist lige så nemt at lave.
Den gode cognac anvendes i samme mængde som portvinen i denne opskrift, og på samme måde tilsmages den færdige pebersauce også med mere cognac.
Hvad er grønne peberkorn?
Madagaskar pebersauce indeholder en god omgang grønne peberkorn, og her er forklaringen på forskellen på sorte, grønne og hvide peberkorn.
De grønne peberkorn er umodne bær fra peberbusken, og de konserveres typisk i glas eller dåser, hvor de lægges i enten en salt- eller eddikelage.
De grønne peberkorn får en lidt syrlig smag, og derfor er de perfekte til de mere fede sovse med piskefløde - som eksempelvis denne Madagaskar pebersauce.
Sort peber er i øvrigt også de umodne bær, men disse tørres, og bliver til de sorte og indtørrede peberkorn, som vi kender så godt.
De hvide peberkorn er til gengæld de modne bær, og de er lidt mere skarpe i smagen.
Du er måske også stødt på rosa peberkorn, men her er der reelt ikke tale om en peber. Den tilhører en helt anden plantefamilie, selv om navnet antyder noget andet.
Servér eventuelt pebersaucen varm over en ribeye på grill med ovnbagte kartofler.
Se også andre lækre opskrifter på sovs:
Del dine ideer og tanker med os andre her: