Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Ovnstegt oksefilet er lækker mad, som bestemt også er god som en velsmagende gæstemad.
Her i denne opskrift på oksefilet er den tilberedt ved en lavere varme i ovnen, og du skal blot stege den indtil kødet har en kernetemperatur på 57 grader.
Så er kødet nemlig helt perfekt - uden hverken at være være tør eller rødt. Husk at anvende et stegetermometer.
Se også de populære opskrifter på:
- Oksefilet i airfryer
- Intervalstegt oksefilet
- Grydestegt oksefilet
- Tilbehør til oksefilet og andre stege
Opskrift på oksefilet i ovn
Ovnstegt oksefilet
Ingredienser
- 1500 gram oksefilet - gerne krogmodnet
- flagesalt
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1 teskefuld timian - tørret
Til sovs anvendes
- 4 deciliter oksefond
- 2 laurbærblade
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld timian - tørret
- 1 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde gastrik
- 1 teskefuld Maizena - majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
Sådan gør du
- Skær krølfedtet på oksefileten i skrå tern, og salt stegen grundigt på alle sider.
- Smør den samtidig ind i balsamico - og lad den hvile i 15 minutter.
- Brun en stor klat smør på en meget varm pande, og brun oksefilet grundigt på begge sider. Den skal have noget stegeskorpe.
- Læg den på en rist eller stegekurv i et ildfast fad med krølfedtet opad, og drys med timian.
- Vil du lave sky til sovs, kommer du oksefond, laurbærblade, paprika og timian i fadet under stegen (men stegen må ikke ligge i skyen).
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og ovnsteg nu oksefileten i 25 minutter.
- Tag så stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 minutter.
- Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den tilbage i ovnen og lad den stege videre indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så får du en let rosa, mør og saftig oksefilet - men på ingen måde rød. Præcis som en ovnstegt oksefilet skal være.
- Den sidste del tager også cirka 25 minutter, men det afhænger af din ovn og andre faktorer. Men tag den ud når den når de 57 grader.
- Lad den nu hvile i 15-20 minutter inden udskæring, men du skal ikke pakke den ind.
- Skyen kommer du i en kasserolle og koger lidt ind. Tilsæt fløde, og jævn med Maizena udrørt i lidt vand. Giv også lidt gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Ovnstegt oksefilet skæres i tynde skiver, og serveres eks. med braiserede rodfrugter og en lækker salat med olie og eddike dressing.
Thomas Meyer Jakobsen
Tak for tydelig stegevejledning. Den blev helt perfekt rosa!
Holger Rørby Madsen
Hej Thomas
Mange tak - det er jeg glad for at høre.
Sådan en rosa oksefilet er nu ikke det værste 🙂
Alt det bedste
Holger
Birger Skov-Hansen
Tak for ingenting !
Det er nok, til dato, den dårligste opskrift jeg har fulgt - hvad angår stegningen af kødet.
Jeg har aldrig set dårligere stegekvalitet på et stykke kød, det holder bare ikke.
Heldigvis kunne jeg efterbehandle og redde stegen inden middagen.
Tak for en dårlig oplevelse !!
Holger Rørby Madsen
Hej Birger
Godt du skriver - men hvad er der galt? Sådan laver jeg stegen hver eneste gang, og det er aldrig slået fejl her?
Der er forskel på kød og udskæringer, og på ovnes varme, så variationer kan der altid være. Men jeg er da nysgerrig på hvad der er sket hos dig?
Jeg forsøger nemlig altid at være så præcis som mulig. Det sætter jeg faktisk en ære i 🙂
Alt det bedste
Holger
Ljubo
Man bruner ikke i smør, da det ikke er særlig varmebestandigt😊
Kronjyden
Derfor anbefales 3/4 varme, så bliver det ret godt. Brunet fedt og smør giver jo masser af smag...
Kresten Hartvig Klit
Tak fordi du, udover at angive stegens sluttemperatur, også angiver hvor længe stegningen varer. Så har man en mulighed for forud at planlægge arbejdstiden.