Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Ovnstegt oksefilet er lækker mad, som bestemt også er god som en velsmagende gæstemad.
Her i denne opskrift på oksefilet er den tilberedt ved en lavere varme i ovnen, og du skal blot stege den indtil kødet har en kernetemperatur på 57 grader.
Så er kødet nemlig helt perfekt - uden hverken at være være tør eller rødt. Husk at anvende et stegetermometer.
Opskrift på ovnstegt oksefilet
Ovnstegt oksefilet (på 1,5 kilo) - sådan skal den steges
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Skær krølfedtet på oksefileten i skrå tern, og salt stegen grundigt på alle sider.
- Smør den samtidig ind i balsamico - og lad den hvile i 15 minutter.
- Brun en stor klat smør på en meget varm pande, og brun oksefilet grundigt på begge sider. Den skal have noget stegeskorpe.
- Læg den på en rist eller stegekurv i et ildfast fad med krølfedtet opad, og drys med timian.
- Vil du lave sky til sovs, kommer du oksefond, laurbærblade, paprika og timian i fadet under stegen (men stegen må ikke ligge i skyen).
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og ovnsteg nu oksefileten i 25 minutter.
- Tag så stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 minutter.
- Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den tilbage i ovnen og lad den stege videre indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så får du en let rosa, mør og saftig oksefilet - men på ingen måde rød. Præcis som en ovnstegt oksefilet skal være.
- Den sidste del tager også cirka 25 minutter, men det afhænger af din ovn og andre faktorer. Men tag den ud når den når de 57 grader.
- Lad den nu hvile i 15-20 minutter inden udskæring, men du skal ikke pakke den ind.
- Skyen kommer du i en kasserolle og koger lidt ind. Tilsæt fløde, og jævn med Maizena udrørt i lidt vand. Giv også lidt gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Tips
Ovnstegt oksefilet skæres i tynde skiver, og serveres eks. med braiserede rodfrugter og en lækker salat med olie og eddike dressing.
Skriv din mening - på forhånd tak.