Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Ovnstegt oksefilet er lækker mad, som bestemt også er god som en velsmagende gæstemad.
Her i denne opskrift på oksefilet er den tilberedt ved en lavere varme i ovnen, og du skal blot stege den indtil kødet har en kernetemperatur på 57 grader.
Så er kødet nemlig helt perfekt - uden hverken at være være tør eller rødt. Husk at anvende et stegetermometer.
Opskrift på ovnstegt oksefilet
Ingredienser
- 1500 gram oksefilet gerne krogmodnet
- flagesalt
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1 teskefuld timian tørret
Til sovs anvendes
- 4 deciliter oksefond
- 2 laurbærblade
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld timian tørret
- 1 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde gastrik
- 1 teskefuld Maizena majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
Sådan gør du
- Skær krølfedtet på oksefileten i skrå tern, og salt stegen grundigt på alle sider.
- Smør den samtidig ind i balsamico - og lad den hvile i 15 minutter.
- Brun en stor klat smør på en meget varm pande, og brun oksefilet grundigt på begge sider. Den skal have noget stegeskorpe.
- Læg den på en rist eller stegekurv i et ildfast fad med krølfedtet opad, og drys med timian.
- Vil du lave sky til sovs, kommer du oksefond, laurbærblade, paprika og timian i fadet under stegen (men stegen må ikke ligge i skyen).
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og ovnsteg nu oksefileten i 25 minutter.
- Tag så stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 minutter.
- Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den tilbage i ovnen og lad den stege videre indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så får du en let rosa, mør og saftig oksefilet - men på ingen måde rød. Præcis som en ovnstegt oksefilet skal være.
- Den sidste del tager også cirka 25 minutter, men det afhænger af din ovn og andre faktorer. Men tag den ud når den når de 57 grader.
- Lad den nu hvile i 15-20 minutter inden udskæring, men du skal ikke pakke den ind.
- Skyen kommer du i en kasserolle og koger lidt ind. Tilsæt fløde, og jævn med Maizena udrørt i lidt vand. Giv også lidt gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Ovnstegt oksefilet skæres i tynde skiver, og serveres eks. med braiserede rodfrugter og en lækker salat med olie og eddike dressing.
Her kan du se flere opskrifter på lækker aftensmad.
Vild med oksefilet? Så se også disse opskrifter:
Oksefilet sous vide - opskrift med tid og temperatur
Oksefilet i ovn (langtidsstegt) med tid og temperatur
Gryderet med marmoreret oksefilet
Tak fordi du, udover at angive stegens sluttemperatur, også angiver hvor længe stegningen varer. Så har man en mulighed for forud at planlægge arbejdstiden.
Man bruner ikke i smør, da det ikke er særlig varmebestandigt😊