Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.
Opskriften på intervalstegt oksefilet er beregnet til seks personer.
Ingredienser til intervalstegt oksefilet
1,5 kilo velhængt oksefilet
2 teskefulde salt
2 spiseskefulde balsamico
Friskkværnet peber og evt. et BBQ-krydderi
Fremgangsmåde
- Først skal du ridse krølfedtet i skrå tern med en skarp kniv. Fjern eventuelt også stykker af fedt under stegen når nu du er i gang. Giv oksefileten en god omgang salt, som du masserer ind i kødet på alle sider.
- Kom oksestegen i en frysepose, luk den - og læg nu stegen i køleskabet. Gerne i 24 timer, men helst i mindst tre timer.
- Tag stegen ud, og smør den grundigt ind i balsamico.
- Smelt en klat smør på en varm pande, og brun nu oksefileten på begge sider ved en god varme. Den skal simpelthen have noget kulør. Krydr derefter med friskkværnet peber, og eventuelt lidt BBQ-krydderi efter eget valg.
- Læg oksefileten i et ildfast fad eller en alubakke. Kom 2 deciliter okse- eller kalvefond ved sammen med en slat sherry, så har du en god sky til sovs når oksestegen er færdig.
- Nu skal du så intervalstege oksefileten. Det betyder ganske enkelt, at kødet kommer ind og ud af ovnen med et fast interval, i dette tilfælde 15 minutter.
- Stil ovnen på 180 grader, og giv oksestegen 15 minutter inde. Tag den ud i 15 minutter (uden at overdække kødet), ind igen i 15 minutter, og ud i 15 minutter.
- Nu skal den så ind en sidste gang. Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den i ovnen. Når kernetemperaturen når de 57 grader, ja så er den færdig.
- Tag oksestegen ud, og læg den på et skærebræt. Pak den ind i flere lag sølvpapir, og lad den nu trække i 20 minutter unden udskæring.
- Skyen koges op sammen med lidt fløde, og smages til med salt, peber og lidt gastrik. Serveres med ovnbagte kartofler i fad.
- Skær oksefileten i skiver på tværs af fibrene, og anret straks. Mere mør oksefilet får du ikke!
Note: Du kan også lave intervalstegt oksefilet i Weber gasgrill eller kuglegrill. Følg ovenstående, og husk at holde en temperatur i grillen på 180 grader. Og så grilles oksefileten ved indirekte varme!
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Intervalstegt oksefilet
Lavede oksestegen til gæster i aftes og de var alle helt vilde med den. Nem opskrift og stegen bliver saftig og mør. Tak for den.
Mvh Søren fra Nykøbing F