Her får du min opskrift på oksefilet sous vide. Oksefilet i sousvide er den perfekte metode at tilberede kødet på. Inklusiv præcis tid og temperatur.
Oksefilet sous vide er en super metode til tilberedning af oksekødet, hvor du både får et virkelig mørt stykke kød, og samtidig opnår en meget flot farve på kødet.
Køb et godt stykke oksefilet hos din slagter eller i supermarkedet, og trim eventuelt lidt af fedtet af.
Til sous vide synes jeg ikke der skal være for meget fedt på kødet.
Jeg plejer at tilberede oksefilet ved 56 grader i min sous vide, hvor jeg synes det får den helt rette farve og mørhed. Kødet er hverken råt, for rødt eller for tilberedt.
Men ønsker du et mere rødt stykke kød, kan du eventuelt sætte temperaturen til 54 grader. Ønsker du det mere tilberedt er en temperatur på 58 grader formentlig den rette for dig.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er cirka 200 gram kød til hver.
Ingredienser til oksefilet sous vide
800 gram oksefilet
Flagesalt
Et par kviste rosmarin og timian
Fremgangsmåde
- Sæt din sous vide op til 56 grader.
- Oksefileten gøres klar. Trim gerne for overflødig fedt, og salt grundigt med flagesalt.
- Læg også gerne nogle kviste rosmarin og timian ved.
- Kom oksefileten i en pose, og luk den i din vakuummaskine.
- Læg din oksefilet sous vide ned i vandet, og nu skal kødet have fire timer ved 56 grader.
- Tag kødet ud af posen og brun den i rigeligt smør på en varm pande. Oksefileten skal brunes hele vejen rundt, og det tager cirka et minuts tid på hver side. Øs gerne lidt stegesky op over kødet imens.
Lad lige din oksefilet sousvide hvile 10 minutter inden udskæring, hvorefter kødet skæres i tynde skiver.
Du kan servere oksefileten med Pommes Anna, sauce bearnaise og en lækker bønnesalat.
Se også mine opskrifter på:
Rikke Nygaard
Vil man kunne smide lidt smør i posen og i stedet grille stegen efterfølgende? Jeg har et noget mindre stykke kød.. Hvor lang tid pr gram skal man regne med?
poulaase@gmail.com
Den her opskrift kan jeg varmt anbefale. Fik fat i et stykke oksefilet fra en ØKO kvægavler her i området, og vi har aldrig smagt noget lignende simpelhen en stor smagsoplevelse.