• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

sous vide temperatur og tid
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. februar 2024 - Udgivet: 23. maj 2019

Hvilken sous vide temperatur skal jeg tilberede kødet ved, og hvor længe skal det have? Her får du en overskuelig tabel på alle slags kød og udskæringer.

Leder du efter en tabel med sous vide temperatur og korrekt tid i vandbadet, så er du kommet det rette sted.

I denne nemme og overskuelige tabel og oversigt kan du du nemlig hurtigt se hvordan du tilbereder dit kød som sous vide.

Altså ved lav temperatur i vandbad, hvor kødet bliver super mørt og beholder meget mere smag, fordi det er pakket ind under tilberedningen.

Tabellen med de præcise sous vide temperatur på netop dit stykke kød, uanset om det er oksekød, kylling eller noget helt tredje.

sous vide temperatur og tid kalveculotte
Du kan blandt andet nemt lave en kalveculotte sous vide, hvor du er sikker på et godt resultat. I tabellen kan du hurtigt se hvilken temperatur den skal tilberedes ved, og hvor længe du skal give den i vandbadet. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Indhold
  • Hvilken sous vide temperatur skal jeg tilberede kødet ved, og hvor længe skal det have? Her får du en overskuelig tabel på alle slags kød og udskæringer.
  • Sous vide temperatur
  • Sous vide tabel
  • Sous vide dræber bakterierne
  • Jævn sous vide temperatur
  • Svinemørbrad sous vide - opskrift med tid og temperatur
  • Culotte sous vide
  • Medister sous vide - opskrift på medisterpølse sousvide
  • Ribeye sous vide
  • Kylling sous vide
  • Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide
  • Svinekæber sous vide med tid og temperatur
  • Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf
  • Flanksteak sous vide - opskrift på mør flankesteg
  • Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)
  • Kommentarer

Sous vide temperatur

Denne tabel med sous vide temperatur og præcis tid i vandbadet er som jeg foretrækker det færdigtilberedte kød.

Og det er altså medium, hvor kødet hverken er rødt eller gennemstegt. Helst rosa og saftigt, og det går jeg altid efter.

Derfor er det sådan du skal aflæse tabellen og oversigten, og dette gælder både temperaturen og tilberedningstiden i din sous vide.

Ønsker du kødet mindre tilberedt og dermed mere rødt, ja så giver du det nogle grader mindre - og modsat lidt højere temperatur hvis du ønsker det mere tilberedt/gennemstegt.

Sous vide tabel

UdskæringTemperatur (grader)Tid i sous vide
Andebryst623 timer
Andelår655 timer
Bøf, okseflet602 timer
Culotte577 timer
Cuvette5710 timer
Entrecote622 timer
Flanksteak5610 timer
Flæskesteg u/ben608 timer
Hakkebøf542 timer
Hamburgerryg658 timer
Helt kyllingelår6210 timer
Herregårdsskinke6212 timer
Højreb uden ben606 timer
Kalkunbrust622 timer
Kalkunlår686 timer
Koteletter602 timer
Koteletter m/ben624 timer
Kyllingebryst m/ben622 timer
Kyllingebryst u/ben621,5 time
Laks (laksebøffer)5030 min.
Lakseside (hel)5045 min.
Lammeculotte578 timer
Lammekoteletter582 timer
Lammekrone574 timer
Minutsteaks574 timer
Mørbradbøf, grs683 timer
Mørbradbøf, okse561 time
Nakkefilet, gris6212 timer
Nakkekoteletter623 timer
Oksefilet5710 timer
Oksemørbrad574 timer
Oksespidsbryst5818 timer
Overlår, kylling626 timer
Ribeye bøf622 timer
Roastbeef587 timer
Røget skinke628 timer
Skinkeschnitzler623 timer
Svinekæber6515 timer
Svinemørbrad581,5 time
Torsk4825 min.
Tykkam6012 timer
Tyndsteg5710 timer
Underlår, kylling628 timer
Æg, blødkogt641 time
Ørred4825 min.

Tiden i vandbadet gælder slevfølgelig fra det øjeblik, hvor den korrekte temperatur er opnået.

Sous vide dræber bakterierne

Et af de spørgsmål, som jeg indimellem får på mail fra jer, om ikke de angivne temperaturer til eksempelvis kylling er for lav? For dræber det overhovedet bakterierne, herunder salmonella?

Og det korte svar er, at sous vide dræber alle bakterierne i kødet. Også når vi taler kylling.

Normalt skal eksempelvis stegt kylling i ovn have en kernetemperatur på 75 grader for at blive dræbt, men så høj en kernetemperatur er slet ikke nødvendigt når vi taler tilberedning i sous vide.

Her er det nemlig den lange tilberedningstid i vandbadet, der spiller den afgørende rolle. For når kødet har ligget så længe i vandet ved en konstant temperatur på eksempelvis 58 grader, ja så er alle bakterier i kødet slået ihjel.

Derfor er sous vide faktisk er sikker måde at tilberede kødet på.

sous vide temperatur og tid 2
I en sous vide er det meget nemt at holde en konstant temperatur, som sjældent svinger mere end en halv grad. Samtidig dræber den lange tilberedningstid alle bakterier i kødet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Jævn sous vide temperatur

En anden fordel ved tilberedning af kød som sous vide er, at man opnår en meget konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen.

I en almindelig ovn er det ikke ualmindeligt, at temperaturen kan svinge helt op til 20 grader, men i en sous vide er det en helt anden sag.

Her holder temperaturen i vandbadet meget konstant, og bør ikke varierer med mere end højst en halv grad. Så det er ret præcist.

Flere inspirerende opskrifter:

Svinemørbrad sous vide - opskrift med tid og temperatur

Gå til opskrift
svinemørbrad sous vide

Culotte sous vide

4.7 fra 83 stemmer
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Gå til opskrift
billederesultat for culotte sous vide

Medister sous vide - opskrift på medisterpølse sousvide

Gå til opskrift
medister sous vide

Ribeye sous vide

5 fra 1 stemme
Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
Gå til opskrift
ribeye sous vide

Kylling sous vide

4.6 fra 13 stemmer
Se her hvordan du laver kylling sous vide, hvor jeg giver dig den korrekte temperatur og tid i vandbadet. Plus gode råd til hvordan du krydrer kyllingen.
Gå til opskrift
kylling sous vide

Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide

4.9 fra 8 stemmer
Med denne opskrift på gulerødder sous vide får du perfekte gulerødder. Se den præcise temperatur og tid, hvor gulerødderne beholder smag og bliver møre.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerødder sous vide

Svinekæber sous vide med tid og temperatur

4.8 fra 20 stemmer
Her er opskriften på svinekæber sous vide. Inklusiv den korrekte tid og temperatur i vandbadet, og du får ikke mere møre grisekæber end disse.
Gå til opskrift
billederesultat for svinekæber sous vide

Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf

5 fra 1 stemme
Cotes de boeuf sous vide er opskriften på den perfekte bøf. Her kan du se hvor længe oksekødet skal være i vandbadet og hvor varmt vandet skal være.
Gå til opskrift
cote de boeuf sous vide

Flanksteak sous vide - opskrift på mør flankesteg

4.5 fra 17 stemmer
Se her hvordan du laver flanksteak sous vide. Komplet guide med tid og temperatur til tilberedning af flankesteg. Inkl. forslag til tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for flanksteak sous vide

Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

5 fra 1 stemme
Sådan laver du asparges sous vide. Nem opskrift med tid og temperatur på både de grønne og hvide asparges, så de tilberedes til perfektion.
Gå til opskrift
asparges sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe

    juni 05, 2025 at 4:12 pm

    Hej Holger
    Du er min livline og eksperten jeg forsøger at spørge.
    Jeg har fået en krondyrsteg på 1,2 kg og de sagde, at det var fra et ungt dyr.
    Så hvor længe og ved hvilken temperatur ville du tilberede den i sous vide?
    På forhånd tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2025 at 5:04 pm

      Hej Grethe
      Tak for tilliden og det hjælper jeg gerne med. Det kommer lidt an på hvilken udskæring din krondyrsteg er lavet af. Der er forskel på dyreryg og eks. køllesteg.
      Krondyrkøllestegen skal have længere tid, og her er du ude i 4-5 timer ved 55-60 grader, afhængig af hvor rødt du ønsker kødet.
      Er det krondyrfilet, ja så er tiden noget kortere. Her skal den blot have 1 time, og jeg ville lave den ved 55 grader, hvor den er medium.
      Håber det hjælper dig lidt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Grethe

        juni 09, 2025 at 11:16 pm

        Hej og tusind tak for din hjælp - det hjalp rigtig meget.
        Det var en køllesteg og jeg gav den 4 1/2 time ved 57,5 gr. Den blev rigtig god og mør, men lidt for rød efter min mening, så næste gang får den 5 timer ved 58 gr.

« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her