Sådan laver du asparges sous vide. Nem opskrift med tid og temperatur på både de grønne og hvide asparges, så de tilberedes til perfektion.
Asparges sous vide lyder måske som en lidt bøvlet måde at lave aspargesene på, da de jo normalt blot tilberedes i ganske kort tid.
Men du skal prøve det, for det er altså det hele værd.
Ved at lave dine asparges i din sous vide maskine, beholder du både smag og næringsindhold i dem, og konsistensen er også virkelig lækker.
Du kan både lave grønne asparges og hvide asparges som sousvide, men fremgangsmåden er en smule forskellig. Men det kan du se i denne opskrift.
Ingredienser til asparges sous vide
1 stort bundt grønne asparges
3 tynde skiver smør
Flagesalt
Fremgangsmåde
- Varm din sous vide op til 85 grader.
- Knæk roden af de grønne asparges og smid rodstykkerne ud.
- Læg derefter de lækre asparges i en vakuumpose, og fordel tre tynde skiver smør over dem. Drys også lidt flagesalt på.
- Luk posen med vakuum i din vakuummaskine.
- Sænk posen ned i vandet, og giv nu dine asparges sous vide cirka 12 minutter ved 85 grader. Hvis det er meget tynde asparges, skal du nok nøjes med 9-10 minutter, mens et bundt tykke asparges skal have 14-15 minutter.
- Tag de tilberedte asparges ud af posen, og væsken kan koges op med en smule piskefløde og hældes over.
Hvide asparges i sousvide
Du kan også sagtens lave de hvide asparges i din sous vide, men fremgangsmåden er lidt anderledes. Du skal bruge et stort bundt af de hvide asparges.
Skær det nederste og træge stykke af, og kassér det. Skræl derefter de hvide asparges og vær grundig, da de ellers er trælse at spise.
Læg de hvide asparges i en pose, og der lægges også her tre tynde skiver smør over, Fordel ligeledes også lidt flagesalt på dem.
Posen lukkes med vakuum, og nu skal de hvide asparges have cirka 30 minutter ved 85 grader.
Prøv i øvrigt at servere de hvide asparges sous vide med en lækker hollandaise, der naturligvis også laves som sous vide.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Asparges sous vide
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments