Cotes de boeuf sous vide er opskriften på den perfekte bøf. Her kan du se hvor længe oksekødet skal være i vandbadet og hvor varmt vandet skal være.
Den perfekte opskrift på cotes de boeuf sous vide med både tid og korrekt temperatur i vandbadet.
Bedre bøf fås næsten ikke, og det er en stensikker måde at tilberede cotes de boeuf på.
Cotes de boeuf skæres af oksehøjreb, og kan nærmest betegnes som en stor oksekotelet.
De fås i forskellige størrelsen, men jeg synes mindst de skal veje 500 gram stykket for at være gode. Og gerne mere.
Så bed slagteren om at lave den rigelig stor - den skal nok blive spist.
Opskriften er beregnet til to personer, men du laver jo bare dobbelt (to stykker kød) hvis I er fire personer.
Tid og temperatur er stadig den samme.
Kødet her vejede 650 gram, og var cirka fem centimeter tykt.
Ingredienser til cotes de boeuf sous vide
1 cotes de bouef (ca. 650 gram)
4-5 kviste timian
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm din sous vide op til 58 grader. Det sikrer en medium stegt cotes de boeuf sous vide.
- Oksekødet krydres med salt, peber og presset hvidløgsfed, som du lige masserer lidt ind i kødet.
- Læg den store bøf i en sous vide pose sammen med nogle kviste frisk timian, og luk posen i en vakuumpakker.
- Læg posen med kødet ned i vandbadet, og giv den nu tre timer.
- Tag kødet op og nu er der to muligheder for at færdigtilberede bøffen.
- Enten på en varm pande med lidt olie og smør, hvor bøffen brunes grundigt ved høj varme i kort tid. Typisk 15 sekunder på hver side, eller ind til du synes din cotes de bouef ser perfekt ud.
- Eller ved direkte varme på grillen. Igen ved høj varme i kort tid, hvor oksebøffen lige vendes et par gange på hver side. Du kan eventuelt krydre med lidt mere salt og friskkværnet peber.
Kongernes bøf
Den færdigstegte bøf anrettes ved at skære kødet ud i tynde skiver.
Det er super mørt og med masser af smag fra både tilberedningen i vakuumposen og bruningen på pande eller grill.
Cotes de boeuf kaldes ofte også for Kongernes Bøf, og det er ikke uden grund.
Går du efter verdens bedste bøf, ja så er du der altså med cotes de boeuf sous vide. Det lover jeg dig.
Rød, medium eller well-done?
Jeg plejer at lave den fantastiske bøf ved 58 grader i tre timer. Altså når vi taler om et stykke krogmodnet kød på ca. 650 gram. Hvilket er en perfekt størrelse til to personer, da benet jo også vejer til.
Ønsker du kødet mere rødt, kan du eventuelt tilberede det ved 54 grader. Eller lavere hvis du ønsker det virkelig rødt.
Vil du have din bøf mere gennemstegt, kan du sætte temperaturen til 60 grader.
Jeg synes ikke du skal tilberede den ved en højere temperatur, da kødet så hurtigt bliver mere tørt og trist. Ja, faktisk kan du ende op med en ret kedelig bøf, og det er en skam.
Ved de 58 grader er den medium - og på ingen måde rå eller rød. Bare for at berolige dig.
Tilbehør til cotes de boeuf sous vide
Tilbehør til Kongernes Bøf kan selvfølgelig være mange ting, men jeg tænker i første omgang på tre ting, som jeg holder af til en bøf.
Din vurdering
-
Cotes de boeuf sous vide