Få en lækker opskrift på salat med nye ærter. En skøn sommersalat, der laves med friskbælgede ærter, agurk og en nem olie- og eddikedressing.
Denne salat med nye ærter er en af mine absolutte yndlingssalater, og jeg elsker smager af de nye, danske ærter.
Samtidig er det en utrolig nem, velsmagende salat at lave, og den dryppes med en klassisk olie- og eddikedressing, der lige giver ærtesalaten det sidste spark.
Her er masser af sunde sager, og ærtesalaten pyntes til sidst med små friske kviste af dild.
Se mere indhold:
Opskrift på salat med nye ærter
Ingredienser
- 1 salat her en crisp salat
- 0,5 agurk skåret i mindre tern
- 1 håndfuld ærteskud kan udelades
- 250 gram ærter gerne nye, danske ærter
- Lidt dild
Dressing
- 4 spiseskefulde olie
- 1 spiseskefuld æbleeddike eller anden lys eddike
- 1 teskefuld sennep
- 1 spiseskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Salat skylles og brækkes i mindre stykker. Dog ikke for små. Jeg ynder at bruge en crisp salat, men krølsalat, romaine eller andre salater kan også anvendes.
- Sørg for at ryste vandet grundigt af salaten, og fordel den så smukt i et fad, så den får noget fylde.
- Agurk skæres i mindre tern, og fordeles over salatbladene sammen med lidt ærteskud.
- De nye ærter bælges, men anvendes rå for maksimal smag i din salat med nye ærter.
- Fordel de sprøde ærter generøst over din salat.
Dressing
- Olie røres sammen med æbleeddike, sennep og honning. Smages til med salt og friskkærnet peber.
- Dryp dressingen generøst over din ærtesalat.
- Slut af med at pynte din salat med små kviste af frisk dild. Så bliver det ikke mere sommeragtigt.
Næringsindhold
Note
Den friske salat med nye ærter, agurk og dressing serveres straks.
Ærtesalaten er fantastisk som salat til eks. grydestegt kyllingefilet, men er bestemt også god til andre retter.
Comments
No Comments