Min nemme opskrift på en lækker grillsalat. En rustik salat, der laves med nye kartofler, grønne asparges, radiser og en lækker olie- og eddikedressing.
Denne opskrift på grillsalat er perfekt til sommerens lange grillaftener, hvor du sidder ude og nyder mad direkte fra den varme grill.
Salaten er rustik og meget mættende, og så er den lavet af sæsonens råvarer, herunder kartofler, grønne asparges og nye radiser.
Olie- og eddikedressingen passer perfekt til, og så skal du ellers bare sørge for at grille et godt stykke kød til. Eventuelt også et nybagt hvidløgsflute.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og du kan sagtens selv justere mængden af de enkelte ingredienser som du synes.
Opskrift på grillsalat
Ingredienser
- 600 gram kartofler gerne små kartofler
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt radiser
Olie- og eddikedressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde sherryeddike
- 1 potte purløg finthakket
- Lidt sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skrubbes og kommes i en gryde. Brug gerne nye, danske kartofler eller de små, nemme kartofler. Dæk med vand og tilsæt salt. Kog kartoflerne møre under låg. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
- Knæk roden af de grønne asparges og skyl dem. Grilles eller pandesteges et minuts tid ved en god varme. Så er de bedst i en grillsalat.
- Forårsløg klargøres og grilles eller pandesteges ligeledes i et minuts tid.
- Skær derefter asparges og forårsløg i mundrette stykker, mens radiserne vaskes og snittes i tynde skiver.
- Kom kartoflerne i en skål, og større kartofler deles i mindre stykker. Kom også asparges, forårsløg og radiser ved.
- Rør olivenolie sammen med sherrydeddike (eller anden eddike), og tilsæt finthakket purløg. Smages godt til med lidt sukker, salt og peber. Olie- og eddikedressingen skal være let syrlig i smagen.
- Hæld dressingen over din grillsalat og vend forsigtigt rundt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige salat serveres straks, og den anvendes som tilbehør.
Prøv den til alle slags kød, herunder kød på roterende grillspyd.
Den er dog også fremragende til en grillkylling.
Eller en grillet svinemørbrad.
Se også disse opskrifter:
Hejsa. Salaten ser rigtig lækker ud. Skal den serveres lun eller kan man tyvstarte med at koge kartoflerne dagen før? Mvh Lene.
Hej Lene
Du kan sagtens tyvstarte dagen før 🙂
Kartoflerne behøver ikke være lune, så salaten er også en god måde at bruge en rest kogte kartofler på.
Bedste hilsner
Holger
Fedt, det er helt perfekt. Mange tak for dit hurtige svar 🙂