Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.
Dette er en opskrift på hvidløgsflutes, som jeg håber du bliver glad for. Længere nede kan du give din vurdering af opskriften, hvor du kan tildele fra 1-5 stjerner. Du må også meget gerne skrive en kommentar med dine erfaringer omkring bagning af hvidløgsflutes. På forhånd tak.
Hvidløgsflutes er nok noget de fleste køber på frost, men det er faktisk utroligt nemt at lave dem selv.
Og så får du altså flutes med hvidløg, der virkelig smager godt.
Jeg har anvendt tre hvidløgsfed, men du kan jo bruge mere eller mindre hvidløg, afhænger af din glæde ved
Her er min opskrift på hvidløgsflutes, og den giver dig to styks.
Opskrift på hvidløgsflutes
Ingredienser
- 1,5 deciliter vand varmt
- 1 deciliter kærnemælk
- 35 gram gær
- 325 gram hvedemel
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
Hvidløgssmør laves af
- 100 gram smør
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille hakkes fint
Sådan gør du
- Start med at lave hvidløgssmør. Bland smørret med finthakket persille og pressede hvidløgsfed, og ælt det godt sammen med hænderne.
- Læg hvidløgssmørret på et stykke bagepapir, rul sammen, og drej enderne ind, som du kender det fra en nytårsknallert. Læg på køl i mindst 45 minutter.
- Kom varmt vand i skålen til din røremaskine sammen med kærnemælk, så væsken når en temperatur på omkring 37 grader.
- Smuldr gæren i, og rør den ud.
- Ælt nu gradvist hvedemelet, og tilsæt også olivenolie og salt. Ælt først i syv minutter ved hæøj hastighed, og derefter syv minutter ved laveste hastighed.
- Mængden af mel til disse hvidløgsflutes plejer at passe ret præcist, men det er muligt du skal tilsætte en smule mere.
- Slå derefter dejen ud på bordet, og ælt den let sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel, hvilket ikke indgår i mængden i opskriften.
- Form to flutes (se evt. her hvordan bageren former sine flutes), som lægges på en bageplade med bagepapir. Rids brødene på langs, læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Bag dem 15 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft. Efter 10 minutter pensles de med vand, og bages færdige i yderligere fem minutter.
- Når de færdigbagte flutes tages ud af ovnen, pensles de med vand igen. Skru ovnen ned på 170 grader varmluft.
- Del rullen med din hjemmelavede hvidløgssmør i to lige store stykker. Del hvert stykke i otte tynde skiver, og snit hvert flutes otte steder på skrå. Du skal skære cirka ¾ ned gennem brødene - men pas på du ikke skærer igennem!
- Pres nu et stykke hvidløgssmør ned i hvert snit, og stil dine hvidløgsflutes tilbage på pladen, og giv dem yderligere 10 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.
Næringsindhold
Note
De færdigbagte hvidløgsflutes køles af på en rist, hvorefter de kan skæres ud i passende stykker.
Se også mine opskrifter på:
Jeg glæder mig til at bage dem
Vil høre om jeg kan forbage dem... Og evt. Fryse dem ned... Og så tage dem op og bage dem de sidste 10 min. Med smør.
Venlig hilsen Heidi