Her viser bageren hvordan du skal forme og lave et flute. Se hvordan dejen rulles ud og foldes sammen, så dine flutes altid bliver helt perfekte.
Hvordan laver man et flute som bageren gør det?
Det kan være svært at folde og rulle flutes, så de får den helt rigtige form, men her er der hjælp til bagning af flutes.
Det er bagersvend Morten Jønsson fra John's Kagehus på Amager, der her deler ud af sin viden.
Forme flute
Morten er en af Danmarks bedste til at bage brød, og her viser han dig hvordan du former og ruller et flute.
Så kan du bage flutes ligesom bageren gør det.
Tips til bagning af flutes
Som du kan se i videoen, så vejer Morten hvert flute af på 325 gram.
Det er en perfekt størrelse til flutes, så det vil jeg anbefale dig.
Desuden skal brødene blot pensles med vand, hvilket tilfører sprødhed.
Derefter ridses dejen i et par snit på skrå, så dine flutes får det såkaldte smil.
Damp i ovnen
Du skal også lave damp i ovnen, for at dine flutes bliver helt sprøde.
Hvis ikke du ejer en dampovn, kan du selv lave dampen,
Stil en dyb bradepande i bunden af ovnen (nederst rist), og varm ovnen godt igennem ved 240 grader varmluft.
Når ovnen er varm, kommes en lille sjat vand ind i bradepanden, hvorefter dine flutes stilles ind i ovnen.
Skru varmen ned til 210 grader varmluft, og et sprødt flute skal have 15 minutter.
De sidste fem minutter lukkes dampen ud af ovnen, og du kan med fordel lige let pensle dine flutes med vand for at tilføre ekstra sprødhed.
Her kan du i øvrigt se en god opskrift på dej til flutes. Dejen er lavet til rundstykker, men er også helt perfekt til flutes.
Flutes og hulplade
Jeg vil i øvrigt anbefale dig at bage flute på en hulplade i stedet for den almindelige bageplade.
Hullerne i pladen sikrer at den varme luft kan cirkulere i ovnen, og det giver altså bare mere sprøde flutes.
Hulplader kan købes hos mange specialbutikker på nettet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: