Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.
Fetakartofler kan bruges til alt fra grillet laks til lammefrikadeller og kylling. Det er især smart, hvis du i forvejen skal have en fisk eller steg i ovnen.
Her vil du kunne sætte kartoflerne i ovnen sammen med det kød eller den fisk, du nu vælger, og så har du tid til at lave noget andet imens.
Egentlig består fetakartofler ofte blot af persille og feta, som smuldres over ovnbagte kartofler. Men jeg tilføjer lidt revet citronskal og hvidløg, fordi det giver en ekstra lækker og frisk smag.
Opskrift på sprøde fetakartofler
Ingredienser
- 1,2 kg kartofler små, halveret
- 2 spsk olivenolie
- 1 potte persille hakket
- 100 gram feta i tern
- 1 tsk citronskal
- 1 fed hvidløg finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 varmluft.
- Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Bruger du store kartofler, skæres de i både.
- Vend dem med salt, peber og olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad og bag i 30-35 minutter.
- Blend persille, citronskal, hvidløg og fetaost hurtigt sammen. Alternativt kan du smuldre fetaosten og vende den med de andre ingredienser.
- Når kartoflerne er bagt, drysser du fetablandingen ud over dem og serverer dine fetakartofler.
Næringsindhold
Tips
Du kan selv vælge, om du vil blende ingredienserne sammen, eller om du blot vil drysse dem ud over kartoflerne.
Smagen er den samme, men konsistensen bliver forskellig. Det er smag og behag.
De færdige fetakartofler serveres straks, og de er gode som tilbehør til de fleste retter med kød eller for eksempel vegetarfrikadeller.
Prøv også vores opskrift på bagt feta med tomater og pasta.
Lotte Gade Christensen
Er det grøn peber der også er i? Der er noget på fadet som ikke er omtalt i opskriften, kan ikke lige umiddelbart se hvad det er.