Tilbehør til svinekød spænder over den traditionelle stuvning til fetakartofler og mættende salater. Her får du 15 skønne opskrifter.
Her får du en samling af opskrifter på tilbehør til svinekød. Det er ikke altid nemt at finde på tilbehør, men vi tror, at du finder lige det, du skal bruge her.
Tilbehøret spænder vidt fra sprøde fetakartofler til mættende salater og bagte rodfrugter. Og så får du selvfølgelig også de klassiske opskrifter på stuvninger, som passer super til for eksempel frikadeller.
Stuvet hvidkål
Vi begynder med en klassiker, som passer perfekt til frikadeller, stegt flæsk, medisterpølse og andre traditionelle udskæringer af svinekød: stuvet hvidkål.
Kan du bedre lide spidskålens mere milde smag, kan du kaste dig ud i den i stedet.
Fetakartofler i ovn
Kartofler i fad med feta, persille og hvidløg er super dejligt tilbehør til svinekød, kylling og andet kød.
Serveres eventuelt med koteletter, skinke eller græsk farsbrød og en god, græsk salat.
Knuste kartofler med persille
Knuste kartofler laves ved at koge kartoflerne, give dem et slag for derefter at bage dem med hvidløgssmør og persille.
Det giver en skøn konsistens. Prøv også vores gode bearnaisekartofler.
Grønlangkål
Glaseret skinke, hamburgerryg og medisterpølse får et kæmpe løft, når du spiser det sammen med grønlangkål, kartofler og en god klat sennep.
Grønlangkålen er traditionel julemad, og hver egn har deres version. Her får du grundopskriften.
Kartoffelsalat med sennepsdressing
Her er en let og sund kartoffelsalat med friske, grønne asparges, som klæder de kolde kartofler. Et godt tilbehør til svinekød.
Sur-sød kartoffelsalat
Her er opskriften på en klassisk kartoffelsalat, der serveres lun for eksempel til grillpølser, medisterpølser eller hamburgerryg.
En ret, som vores mormor lavede den.
Blomkålsris
Hvis du tæller kalorier og kulhydrater, skulle du prøve at lave ris af blomkål.
Risene kan serveres med og uden sovs, og de kan også bruges som mættende fyld i en salat.
Pastasalat a la Grækenland
En pastasalat er altid en god mulighed for at mikse lige præcis de grøntsager, du bedst kan lide. Her er den inspireret af det græske køkken.
Lav salaten, imens frikadellerne eller koteletterne steger på panden. Du kan eventuelt servere græske frikadeller til.
Blomkål bagt i ovnen
Ovnbagt blomkål med peberfrugt er sundt og nemt tilbehør, da det bare passer sig selv i ovnen, til det skal serveres.
Rodfrugtmos
Her er en mos, som både går godt til stegt mørbrad, gryderetter og alt muligt andet kød.
Laver du den, behøver du ikke tænke på andet tilbehør, da den er sund og mættende.
Bagte rodfrugter
En stor portion forskellige rodfrugter skæres i både, dryppes med olie og krydderier, hvorefter de passer sig selv i ovnen.
Nemmere bliver det ikke, og så kan du jo servere dem til svinekød, der samtidig tilberedes i ovnen.
Salat med kål og æbler
Kålens smag passer godt med det fine svinekød. Her er en frisk salat med æbler, spidskål og avocado.
Skal den fylde mere i maven, kan du koge couscous og blande det i salaten, så behøver du ikke at lave mere tilbehør til svinekød.
Mættende bulgursalat
Når vi blander kogte fuldkornsris, bulgur og couscous i vores salater, mætter den betydeligt mere end grøntsager alene.
Her får du opskriften på en bulgursalat, som passer til alt fra stegeben til svinemørbrad.
Nudelsalat med grøntsager
Denne nudelsalat er en velsmagende salat med masser af grøntsager. Server den til for eksempel til sojamarineret mørbrad eller til en mør skinkeculotte.
Del dine ideer og tanker med os andre her: