• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bulgursalat med eller uden feta ost

Bulgursalat med eller uden feta ost

billede med bulgursalat med eller uden feta
4.7 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
404
SHARES
FacebookMessenger404PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 17. maj 2022

Bulgursalat er sundt tilbehør til de fleste kødretter. Kog bulgur ved svag varme, og vend din bulgur salat med bla. tomater, agurk og persille. Eller feta.

Her er min opskrift på den bedste bulgursalat, der både er sund og nærende.

Salat med bulgur er nem at lave, og den passer faktisk fint til de fleste retter med kød.

Bulgursalaten kan også blot spises som den er. Længere nede kan du også se hvordan du kan lave en salat med bulgur og feta.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Bulgur med grøntsager og kylling (one pot opskrift)
  • Bulgursalat med asparges, agurk og tomater
  • Bulgursalat med spidskål og peberfrugt
  • Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette

Opskrift

billede med bulgursalat med eller uden feta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bulgursalat

4.69 fra 45 stemmer
Bulgursalat er sundt tilbehør til de fleste kødretter. Kog bulgur ved svag varme, og vend din bulgur salat med bla. tomater, agurk og persille. Eller feta.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 350
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl bulgur
  • 3 dl vand
  • 0,5 tsk salt
  • 2 forårsløg - i tynde skiver
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 6-8 tomater - gerne San Marzano
  • 0,5 agurk
  • 1 romainesalat - eller anden hovedsalat
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 30 g pinjekerner - ristes på panden

Fremgangsmåde
 

  1. Kom bulgur, vand og salt i en kasserolle, og lad det koge op. Rør rundt, og skru ned for varmen. Nu skal bulguren småsimre i cirka 13 minutter (se den nøjagtige kogetid på pakningen).
  2. Efter otte minutters simren kommer du forårsløg i tynde skiver i bulguren sammen med citronsaft og olivenolie. Rør rundt, og lad det simre færdig. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand, da bulguren ikke må koge tør!
  3. Lad derefter din bulgur køle lidt af.
  4. Ris pinjekernerne på en varm pande, og sæt dem til side.
  5. Skær tomaterne i mindre stykker, og den halve agurk i små tern.
  6. Skyl romaine salaten grundigt, og slyng den tør.
  7. Skær stokken fra, og pluk bladene i grove stykker, som du lægger nederst i en skål.
  8. Vend forsigtigt agurk og tomater rundt i bulguren, og derefter den friskhakkede persille.
  9. Fordel bulgursalaten over salatbladene i salatskålen, og slut med at drysse de ristede pinjekerner ud over salaten.

Næringsindhold

Kalorier: 350kcalKulhydrater: 47gProtein: 9gFedt: 17gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 9gNatrium: 318mgKalium: 686mgKostfibre: 11gSukker: 5gVitamin A: 1545IUVitamin C: 32mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvad er bulgur?

Hvad er bulgur egentlig for noget? Det er tørrede kerner af typisk durumhvede, og det er aldeles fortrinlig til en lækker bulgursalat.

Bulgur stammer fra køkkenet i Mellemøsten, og er et sundt alternativ til blandt andet kartofler og ris.

Bulguren laves af dampede, afskallede og knækkede hvedekerner, og det er typisk durumhvede, som man bruger til produktionen.

Bulgursalat med feta

En populær variant er bulgursalat med feta ost.

Her tilsættes feta til den kogte og afkølede bulgur, hvor feta osten vendes i til sidst lige inden servering.

Mængden af feta kan du selv vurdere og afgøre.

Bulgur salat som tilbehør

Servér din lækre og sunde bulgursalat til grillede koteletter, grillet flæskesteg flækket svinemørbrad eller andet kød fra grillen.

Bulgur salat (med eller uden feta) er perfekt sommermad (men også dejlig resten af året).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Elisabeth

    maj 16, 2022 at 12:56 pm

    Kan man lave bulgur salat i god tid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2022 at 1:03 pm

      Hej Karen
      Du kan sagtens lave den nogle timer i forvejen - den lækre bulgursalat smager stadig fremragende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required