Bulgursalat er sundt tilbehør til de fleste kødretter. Kog bulgur ved svag varme, og vend din bulgur salat med bla. tomater, agurk og persille. Eller feta.
Her er min opskrift på den bedste bulgursalat, der både er sund og nærende.
Salat med bulgur er nem at lave, og den passer faktisk fint til de fleste retter med kød.
Bulgursalaten kan også blot spises som den er. Længere nede kan du også se hvordan du kan lave en salat med bulgur og feta.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på bulgursalat
Ingredienser
- 2 deciliter bulgur
- 3 deciliter vand
- 0,5 teske salt
- 2 forårsløg i tynde skiver
- 3 spiseskefulde citronsaft
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 6-8 tomater gerne San Marzano
- 0,5 agurk
- 1 romainesalat eller anden hovedsalat
- 1 håndfuld persille hakket
- 30 gram pinjekerner ristes på panden
Sådan gør du
- Kom bulgur, vand og salt i en kasserolle, og lad det koge op. Rør rundt, og skru ned for varmen. Nu skal bulguren småsimre i cirka 13 minutter (se den nøjagtige kogetid på pakningen).
- Efter otte minutters simren kommer du forårsløg i tynde skiver i bulguren sammen med citronsaft og olivenolie. Rør rundt, og lad det simre færdig. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand, da bulguren ikke må koge tør!
- Lad derefter din bulgur køle lidt af.
- Ris pinjekernerne på en varm pande, og sæt dem til side.
- Skær tomaterne i mindre stykker, og den halve agurk i små tern.
- Skyl romaine salaten grundigt, og slyng den tør.
- Skær stokken fra, og pluk bladene i grove stykker, som du lægger nederst i en skål.
- Vend forsigtigt agurk og tomater rundt i bulguren, og derefter den friskhakkede persille.
- Fordel bulgursalaten over salatbladene i salatskålen, og slut med at drysse de ristede pinjekerner ud over salaten.
Næringsindhold
Hvad er bulgur?
Hvad er bulgur egentlig for noget? Det er tørrede kerner af typisk durumhvede, og det er aldeles fortrinlig til en lækker bulgursalat.
Bulgur stammer fra køkkenet i Mellemøsten, og er et sundt alternativ til blandt andet kartofler og ris.
Bulguren laves af dampede, afskallede og knækkede hvedekerner, og det er typisk durumhvede, som man bruger til produktionen.
Bulgursalat med feta
En populær variant er bulgursalat med feta ost.
Her tilsættes feta til den kogte og afkølede bulgur, hvor feta osten vendes i til sidst lige inden servering.
Mængden af feta kan du selv vurdere og afgøre.
Bulgur salat som tilbehør
Servér din lækre og sunde bulgursalat til grillede koteletter, grillet flæskesteg flækket svinemørbrad eller andet kød fra grillen.
Bulgur salat (med eller uden feta) er perfekt sommermad (men også dejlig resten af året).
Her finder du flere opskrifter på salat.
Kan man lave bulgur salat i god tid?
Hej Karen
Du kan sagtens lave den nogle timer i forvejen - den lækre bulgursalat smager stadig fremragende 🙂
Alt det bedste
Holger