Bulgur med grøntsager og kylling er lækker aftensmad, som alle kan lide. Samtidig er bulgurgryden nem at lave, da det hele tilberedes i samme gryde.
Prøv lige denne lækre opskrift på bulgur med grøntsager og kylling.
Det er en nem ret til aftensmad, hvor du faktisk laver hele retten i samme gryde. Det kaldes også for en one-pot ret.
Her har jeg blandt andet brugt forårsløg, hvidløg og peberfrugt, men eksempelvis squash og snittet spidskål er også godt at bruge.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på bulgur med grøntsager
Ingredienser
- 450 gram kyllingebryst filet - i mindre tern
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 2 røde peberfrugter - i små tern
- 250 gram bulgur
- 7 deciliter vand - måske lidt mere
- 1 bouillonterning - hønse
- 75 gram spinat - gerne babyspinat
- 1 potte persille - hakket
- 1 citron - saften af en halv citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i mindre tern, og brunes af i lidt smør i en gryde. Steg cirka fem minutter.
- Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakket hvidløg. Svitses et minuts tid. Derefter tilsætter de røde peberfrugter i tern.
- Kom så bulgur i gryden sammen med vand og en bouillonterning. Det plejer at passe med ca. syv deciliter vand, men det kan være forskelligt hvor meget bulguren opsuger.
- Kom også skyllet spinat ved og lad nu din kylling med grøntsager og kylling koge indtil bulguren er mør. Typisk tager det ca. fem minutter, men der er forskel, så smag dig frem.
- Til sidst vendes hakket persille i, og der smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige bulgur med grøntsager og kylling serveres straks - gerne sammen med et stykke hjemmebagt naanbrød.
Se også opskrift på bulgursalat:

Ellen
Herlig ret og så på 2.dagen.
68 årig😉
Emma
Mega lækker! Kan retten fryses ned?