Her får du min opskrift på flækket mørbrad. En hel svinemørbrad flækkes og marineres med rosmarin og hvidløg, inden den grilles mør og lækker på grillen.
Flækket mørbrad er en genial måde at lavet grillet svinemørbrad på, og så er det samtidig hurtigt.
Mørbraden skæres op på langs, hvorefter den bredes ud og marineres med rosmarin og hvidløg. Det er nemt og godt.
Tilberedningstiden er blot cirka fire minutter på hver side.
Du kan med fordel marinere kødet god tid i forvejen, hvor mørbraden så ligger i køleskabet og trækker smag. Gerne mindst en halv time - men fire timer er endnu bedre.
En flækket svinemørbrad rækker fint til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på flækket mørbrad
Flækket mørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 håndfuld rosmarin - frisk, tørret kan også anvendes
- 4 fed hvidløg - presset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at fjerne sølvsene og andre urenheder fra svinemørbraden. Så er det mere lækkert at spise kødet ved bordet efter tilberedning.
- Derefter flækkes mørbraden på langs. Stil mørbraden på "højkant", og snit derefter forsigtigt cirka halvvejs ned gennem mørbraden.
- Bred forsigtigt mørbraden ud, og skær ned indtil mørbraden kan foldes helt ud og har nogenlunde samme tykkelse.
- Bank let kødet med håndroden.
- Hak rosmarin fint og rør den sammen med olivenolie og pressede fed hvidløg.
- Smør mørbraden godt ind i rosmarin- og hvidløgsmarinaden - og krydr også med lidt salt.
- Lad nu gerne din flækkede svinemørbrad trække en halv time, men du kan også nu lægge mørbraden direkte på grillen.
- Flækket mørbrad grilles ved høj og direkte varme. Stegetiden er cirka fire minutter på hver side - afhængig af hvor hvor din grill varmer.
- Jeg plejer at give den flækkede mørbrad to minutter på den ene side, hvor kødet lægges på skrå på grillristen. Vender den om og giver to minutter mere. Derefter vendes mørbraden nu modsat, så man får det klassiske grillmønster. Og så igen to minutter på hver side, så den samlede tid altså er otte minutter.
- Undervejs kan du med fordel pensle med resten af din marinade for at tilføre endnu mere smag.
- Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber, og så er mørbraden klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Flækket mørbrad skæres ud ved bordet, og her kan du med fordel skære skiver på skrå.
Altså hvor du drejer kniven lidt mens du skærer tynde skiver.
Tilbehør kan være dansk kartoffelsalat, spidskålssalat, broccolisalat og andre sunde grønne retter.
Pandestegt flækket svinemørbrad
Den flækkede svinemørbrad er perfekt til grillen, men hvis ikke en grill, kan du sagtens alligevel tilberede den.
Her steges mørbraden på en varm pande, og stegetiden er stadig ialt cirka otte minutter.
Margit
Lækker mad i en fart!!
Lillian Søeborg
Hej
Vi har købt din bog - er vi så ikke automatisk medlem og slipper for annoncer?
Mvh/lillian
Holger Rørby Madsen
Hej Lillian
Tak for det, og nej, desværre ikke. Men det vil glæde mig, hvis I har lyst til at blive det.
Alt det bedste
Holger
Henning Heltoft
En interessant ny opskrift. Den vil jeg bruge til min næste middag
Ingelise Clausen
Lyder rigtig lækkert og nemt. 😊Den opskrift skal prøves. Har du et forslag til nemt tilbehør? (Er på camping)
Jonna
Jeg har lavet denne i weekenden og den blev super god, brugte tørret rosmarin, tænker at bruge den igen hvor jeg den ligge natten over i marinaden. 5 stjerner giver jeg
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger