Her får du en opskrift på pandestegt svinemørbrad. Mørbraden bankes ud og steges mør med bla. honning, hvidløg og rosmarin. Nem aftensmad.
Pandestegt svinemørbrad er en dejlig og nem måde at tilberede mørbrad på.
Her flækkes mørbraden op, hvorefter den steges på panden sammen med en god og lækker marinade med blandt andet honning og rosmarin.
Det giver kødet en dejlig smag, og selve tilberedningen tager ikke mange minutter. Se evt. fremgangsmåde i min video.
Opskrift på pandestegt svinemørbrad
Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
Marinade
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
- 2 spiseskefulde honning
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 4 fed hvidløg - finthakkede eller pressede
- 2 spiseskefulde rosmarin - hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden for sølvsene og andet fedt. Bed evt. din slagter om det.
- Flæk mørbraden på langs, hvor du laver en langt snit med en skarp kniv, og derefter folder mørbraden ud. Som du kan se på billedet. Bank også gerne mørbraden let, men uden at smadre. Pas i øvrigt på, at du ikke kommer til at skære for dybt!
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål.
- Smør mørbraden på begge sider med lidt marinade - brug ca. 1 spiseskefuld pr. side. Har du tid, kan du med fordel nu lægge mørbraden i en plasticpose og på køl i en time eller to. Men du kan lade den trække 15 minutter, og derefter springe videre til næste trin.
- Varm en pande godt op, da du skal lave pandestegt svinemørbrad ved en god varme. Brug gerne en støbejernspande, hvis du har sådan en.
- Kom en lille sjat olie på den varme pande, og læg derefter hurtigt den flækkede mørbrad på.
- Stegetiden er 3-4 minutter pr. side, hvor du vender mørbraden nogle gange, og hver gang lige påfører kødet lidt mere marinade og smag. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Pandestegt svinemørbrad tages over på et skærebræt, og hviler fem minutter.
Derefter skæres mørbraden i skiver i en en skrå vinkel, og serveres straks.
Svinemørbrad stegt på panden er god sammen med flødekartofler og mange andre slags lækkert tilbehør.
Prøv også en perlespelt med selleri - den er fantastisk til svinemørbraden.
Se flere opskrifter:
Nete Søgaard Poulsen
Det er mere et generelt spørgsmål til alle dise dejlige opskrifter - bruger du måleskeer, når der fx står spiseske? Jeg er begyndt at bruge dem, men er overrasket over at mængden i måleskeerne er væsentlig større end de skeer jeg har i skuffen? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Nete
Det er da et godt spørgsmål. Nej, jeg bruger mine helt almindelige spiseskeer, og det er rigtigt, at målene kan variere.
Men brug gerne en almindelig spiseske, og prøv dig ellers frem. God mad er jo en smagssag 🙂
Alt det bedste og tak
Holger