Her får du en opskrift på pandestegt svinemørbrad. Mørbraden bankes ud og steges mør med bla. honning, hvidløg og rosmarin. Nem aftensmad.
Pandestegt svinemørbrad er en dejlig og nem måde at tilberede mørbrad på.
Her flækkes mørbraden op, hvorefter den steges på panden sammen med en god og lækker marinade med blandt andet honning og rosmarin.
Det giver kødet en dejlig smag, og selve tilberedningen tager ikke mange minutter. Se evt. fremgangsmåde i min video.
Opskrift på pandestegt svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
Marinade
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
- 2 spiseskefulde honning
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 4 fed hvidløg finthakkede eller pressede
- 2 spiseskefulde rosmarin hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden for sølvsene og andet fedt. Bed evt. din slagter om det.
- Flæk mørbraden på langs, hvor du laver en langt snit med en skarp kniv, og derefter folder mørbraden ud. Som du kan se på billedet. Bank også gerne mørbraden let, men uden at smadre. Pas i øvrigt på, at du ikke kommer til at skære for dybt!
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål.
- Smør mørbraden på begge sider med lidt marinade - brug ca. 1 spiseskefuld pr. side. Har du tid, kan du med fordel nu lægge mørbraden i en plasticpose og på køl i en time eller to. Men du kan lade den trække 15 minutter, og derefter springe videre til næste trin.
- Varm en pande godt op, da du skal lave pandestegt svinemørbrad ved en god varme. Brug gerne en støbejernspande, hvis du har sådan en.
- Kom en lille sjat olie på den varme pande, og læg derefter hurtigt den flækkede mørbrad på.
- Stegetiden er 3-4 minutter pr. side, hvor du vender mørbraden nogle gange, og hver gang lige påfører kødet lidt mere marinade og smag. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Pandestegt svinemørbrad tages over på et skærebræt, og hviler fem minutter.
Derefter skæres mørbraden i skiver i en en skrå vinkel, og serveres straks.
Svinemørbrad stegt på panden er god sammen med flødekartofler og mange andre slags lækkert tilbehør.
Prøv også en perlespelt med selleri - den er fantastisk til svinemørbraden.
Se flere opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.