• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin

Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin

billederesultat for pandestegt svinemørbrad
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
423
SHARES
FacebookMessenger423PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. marts 2022 - Udgivet: 11. juli 2021

Her får du en opskrift på pandestegt svinemørbrad. Mørbraden bankes ud og steges mør med bla. honning, hvidløg og rosmarin. Nem aftensmad.

Pandestegt svinemørbrad er en dejlig og nem måde at tilberede mørbrad på.

Her flækkes mørbraden op, hvorefter den steges på panden sammen med en god og lækker marinade med blandt andet honning og rosmarin.

Det giver kødet en dejlig smag, og selve tilberedningen tager ikke mange minutter. Se evt. fremgangsmåde i min video.

Se også disse opskrifter:

Mørbrad i fad

Mørbradgryde

Wienerschnitzel af svinemørbrad

Opskrift på pandestegt svinemørbrad

billederesultat for pandestegt svinemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin

4.93 fra 27 stemmer
Her får du en opskrift på pandestegt svinemørbrad. Mørbraden bankes ud og steges mør med bla. honning, hvidløg og rosmarin. Nem aftensmad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 38 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 320
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad
Marinade
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 fed hvidløg - finthakkede eller pressede
  • 2 spsk rosmarin - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds svinemørbraden for sølvsene og andet fedt. Bed evt. din slagter om det.
  2. Flæk mørbraden på langs, hvor du laver en langt snit med en skarp kniv, og derefter folder mørbraden ud. Som du kan se på billedet. Bank også gerne mørbraden let, men uden at smadre. Pas i øvrigt på, at du ikke kommer til at skære for dybt!
  3. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål.
  4. Smør mørbraden på begge sider med lidt marinade - brug ca. 1 spiseskefuld pr. side. Har du tid, kan du med fordel nu lægge mørbraden i en plasticpose og på køl i en time eller to. Men du kan lade den trække 15 minutter, og derefter springe videre til næste trin.
  5. Varm en pande godt op, da du skal lave pandestegt svinemørbrad ved en god varme. Brug gerne en støbejernspande, hvis du har sådan en.
  6. Kom en lille sjat olie på den varme pande, og læg derefter hurtigt den flækkede mørbrad på.
  7. Stegetiden er 3-4 minutter pr. side, hvor du vender mørbraden nogle gange, og hver gang lige påfører kødet lidt mere marinade og smag. Krydr også med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 320kcalKulhydrater: 13gProtein: 31gFedt: 16gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 661mgKalium: 624mgKostfibre: 1gSukker: 10gVitamin A: 35IUVitamin C: 5mgCalcium: 29mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Pandestegt svinemørbrad tages over på et skærebræt, og hviler fem minutter.

Derefter skæres mørbraden i skiver i en en skrå vinkel, og serveres straks.

Svinemørbrad stegt på panden er god sammen med flødekartofler og mange andre slags lækkert tilbehør.

Prøv også en perlespelt med selleri - den er fantastisk til svinemørbraden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Petersen

    juni 19, 2025 at 1:27 pm

    Hej Holger,
    denne ret med pandestegt mørbrad lyder rigtig lækker! Jeg vil servere den til Sankt Hans. Jegver lidt i tvivl om, hvilken honning jeg skal bruge. Hav en dejlig dag og nyd sommeren!👍🇩🇰🌷🍷🥳
    Bedste hilsner
    Ditte

    Svar
  2. Nete Søgaard Poulsen

    august 09, 2022 at 2:23 pm

    Det er mere et generelt spørgsmål til alle dise dejlige opskrifter - bruger du måleskeer, når der fx står spiseske? Jeg er begyndt at bruge dem, men er overrasket over at mængden i måleskeerne er væsentlig større end de skeer jeg har i skuffen? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2022 at 3:37 pm

      Hej Nete
      Det er da et godt spørgsmål. Nej, jeg bruger mine helt almindelige spiseskeer, og det er rigtigt, at målene kan variere.
      Men brug gerne en almindelig spiseske, og prøv dig ellers frem. God mad er jo en smagssag 🙂
      Alt det bedste og tak
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required