Wienerschnitzel af svinemørbrad er lækker og det er en nem opskrift. Schnitzlen laves ved at banke svinemørbrad ud, panere og stege i smør.
Du skal prøve denne wienerschnitzel af svinemørbrad, der er en super mør udgave af den klassiske schnitzel.
Men hov! Wienerschnitzel laves jo af kalvekød vil en del nok indvende.
Ja, normalt, men snyd ikke dig selv for denne udgave af den super lækre schnitzel, for den er mindst lige så god som originalen.
Og den er altså nem at lave. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wienerschnitzel af svinemørbrad
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 stor svinemørbrad
- hvedemel
- 2 æg
- mælk
- rasp
- salt og friskkværnet peber
- 3 spiseskefulde smør - til stegning
Sådan gør du
- Afpuds 1 stor svinemørbrad for sølvsene og fedt, og del den i fire lige store stykker.
- Nu åbner du så mørbradstykkerne med en skarp kniv, hvor du skærer ned gennem kødet på langs. Fortsæt lidt længere ned en halvvejs, så du får en stor schnitzel.
- Læg hvert stykke kød på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over kødet og bank det nu ud til en jævn størrelse. Selvfølgelig uden at smadre kødet.
- Kom lidt hvedemel i en tallerken, pisk 2 æg sammen med en smule mælk i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje.
- Dyp nu først wienerschnitzlerne i mel, så i æg og til sidst i rasp. Husk at komme rundt med kødet i alle tre tallerkner.
- Læg det panerede kød på et skærebræt og lad paneringen tørre fem minutter.
- Smelt 3 spiseskefulde smør på en varm pande, og brun nu schnitzlerne et minut på hver side ved en god varme, og skru lidt ned, hvor de steges færdige. Stegetiden er blot 2-3 minutter på hver side.
- Steg gerne over to omgange, så du har to schnitzler på panden ad gangen. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Læg de færdigstegte schnitzler til side, og til sidst kommes en ekstra stor klat smør på panden. Lad det smelte og server det som skysovs til kødet.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Noter
De færdigstegte wienerschnitzler serveres straks sammen med kogte eller brasede kartofler, kogte ærter og en nem skysovs.
Se også mine populære opskrifter på paneret kylling, pandestegt og paneret fiskefilet og de lækre kyllingenuggets i ovn.
Danni Coelet
Skal der ikke være en “dreng” som tilbehør ?
Erling Møller Jensen
Hvorfor kan jeg ikke printe denne opskrift?
Jeg kan printe mange andre gode ting fra dig.
Lars Peter kolmos
Synes helt klart at schnitzel lavet af svinemørbrad er fuldt på højde med kalveschnitzel .
Susanne
Så må det være en svinerschnitzel
Lyder som noget der skal prøves👍🏻
n.anker.jacobsen@privat.dk
Hvorfor skal man bruge 2 plastikposer, når man kan lægge schnitzlen ned i 1 plastikpose ?????? så sparer man da en pose og det er nemmere at banke den ens ud når den ligger i posen !!!!!! NAJ