Wienerschnitzel af svinemørbrad er lækker og det er en nem opskrift. Schnitzlen laves ved at banke svinemørbrad ud, panere og stege i smør.
Du skal prøve denne wienerschnitzel af svinemørbrad, der er en super mør udgave af den klassiske schnitzel.
Men hov! Wienerschnitzel laves jo af kalvekød vil en del nok indvende.
Ja, normalt, men snyd ikke dig selv for denne udgave af den super lækre schnitzel, for den er mindst lige så god som originalen.
Og den er altså nem at lave. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wienerschnitzel af svinemørbrad
Ingredienser
- 1 stor svinemørbrad
- hvedemel
- 2 æg
- Lidt mælk
- rasp
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden for sølvsene og fedt, og del den i fire lige store stykker.
- Nu åbner du så mørbradstykkerne med en skarp kniv, hvor du skærer ned gennem kødet på langs. Fortsæt lidt længere ned en halvvejs, så du får en stor schnitzel.
- Læg hvert stykke kød på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over kødet og bank det nu ud til en jævn størrelse. Selvfølgelig uden at smadre kødet.
- Kom lidt hvedemel i en tallerken, pisk æg sammen med en smule mælk i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje.
- Dyp nu først wienerschnitzlerne i mel, så i æg og til sidst i rasp. Husk at komme rundt med kødet i alle tre tallerkner.
- Læg det panererede kød på et skærebræg og lad paneringen tørre fem minutter.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og brun nu schnitzlerne et minut på hver side ved en god varme, og skru lidt ned, hvor de steges færdige. Stegetiden er blot 2-3 minutter på hver side.
- Steg gerne over to omgange, så du har to schnitzler på panden ad gangen.
- Læg de færdigstegte schnitzler til side, og til sidst kommes en ekstra stor klar smør på panden. Lad det smelte og server det som skysovs til kødet.
Tips
De færdigstegte wienerschnitzler serveres straks sammen med kogte eller brasede kartofler, kogte ærter og en nem skysovs.
Se flere opskrifter:
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hvorfor skal man bruge 2 plastikposer, når man kan lægge schnitzlen ned i 1 plastikpose ?????? så sparer man da en pose og det er nemmere at banke den ens ud når den ligger i posen !!!!!! NAJ