Her er den bedste opskrift på broccolisalat. En lækker og sund salat med masser af broccoli, sprøde bacontern og en dejlig dressing.
Se her hvordan du laver verdens bedste broccolisalat, der både er sund og nærende.
Salat med broccoli kan sammensættes på mange måder, men her er en opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til.
Broccolisalaten indeholder blandt andet græskarkerner og sprøde bacontern, og det giver en fantastisk salat.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men du kan også servere salaten som et måltid med groft brød til.
Opskrift på broccolisalat
Ingredienser
- 400 gram bacon i tern
- 1 lille broccoli delt i små buketter
- 1 rødløg halveret, skæret i tynde siver
- 75 gram græskarkerner ristes på panden
- 1 håndfuld rosiner
Dressing
- 3 spiseskefulde mayonnaise
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 1 teskefuld sennep
- 1-2 teskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fordel bacontern på en bageplade med bagepapir, og steg baconen sprødt i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager typisk omkring 10 minutter. Læg evt. de sprøde bacontern til afdrypning på køkkenrulle.
- Skyl broccoli under vandhanen, og del den i små buketter, som kommes i en skål. Lav ikke broccolibuketterne for store, da din broccolisalat så kan blive for grov.
- Rist græskarkerner på en pande, og tag dem af når første begynder at poppe. Kom dem ned til broccolien i skålen, men gem lidt til pynt.
- Tilsæt også rødløg sammen med rosiner.
- Kom også de sprøde bacontern ned i skålen, men gem ca. en fjerdedel til pynt.
- Rør ingredienserne til dressing sammen, og smag til med sukker, salt og peber.
- Hæld dressingen over din broccolisalat og vend rundt, så alle smagsstofferne fordeles godt.
- Fordel din salat med broccoli i et pænt fad, og drys de sidste græskarkerner og bacontern over.
Note
Broccolisalat er en både nem og meget mættende salat, der samtidig er flot i salatskålen på grund af broccoliens flotte, grønne farve.
Nyd den som tilbehør - eller servér den gerne som et måltid sammen med groft brød. Det er altså en lækker ret.
Broccolisalaten kan selvfølgelig laves med forskellige råvarer, men her har jeg blandt andet græskarkerner, bacon og rosiner.
En simpel, men meget lækker salat. Der indeholder masser af vitaminer.
Server broccolisalaten til blandt andet en god ribeye eller til en ovnstegt culottesteg.
Se mere indhold:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
I din overskrift står der ‘dampede’ buketter, men jeg synes ikke, det fremgår af opskriften, at de dampes? Jeg foretrækker nu absolut også broccolien rå, så ingen beklagelse herfra, kun en undren ….
Hej Jane
Tak for det, og du har fuldstændig ret. Det var en fejl fra en tidligere opskrift, men den er rettet nu. Selvfølgelig skal broccolisalat laves med rå broccoli 🙂
Alt det bedste
Holger