Broccolisalat er en nem og lækker salat, der laves med dampede broccolibuketter, granatæblekerner, blåbær, æble peanuts og en nem dressing.
Se her hvordan du laver verdens bedste broccolisalat, der både er sund og nærende.
Salat med broccoli kan sammensættes på mange måder, men her er en opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til.
Broccolisalaten indeholder blandt andet granatæblekerner, som passer perfekt til.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på salat med broccoli
Broccolisalat - nem og lækker salat med broccoli
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Dressing
- 1 spiseskefuld akaciehonning
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 1 spiseskefuld citronsaft
- 1 teskefuld sennep
Sådan gør du
- Skyl broccoli under vandhanen, og del den i små buketter.
- Kog en gryde op med lidt vand, og tilsæt en smule salt. Når vandet spilkoger, kommes broccolibuketterne i.
- Lad dem koge 30 sekunder, og hæld så straks vandet fra, og overøs broccolibuketterne med koldt vand.
- Pil kernerne ud af granatæblet. Se eventuelt her hvordan du deler et granatæble.
- Anret broccolien i et fad og drys granatæblekernerne over.
- Æblet deles og kernehuset fjernes. Skær derefter æblet i tynde både, som vendes med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke. Anret dem i fadet sammen med lidt peanuts og blåbær.
- Kom akaciehonning, æbleeddike, citronsaft og sennep i en lille skål, og rør det godt sammen.
- Dryp dressingen ud over broccolisalaten, og vend salaten rundt.
Tips
Broccolisalat er en både nem og meget mættende salat, der samtidig er flot i salatskålen på grund af broccoliens flotte, grønne farve.
Broccolisalaten kan selvfølgelig laves med forskellige råvarer, men her har jeg blandt andet anvendt æble, granatæblekerner og blåbær.
En simpel, men meget lækker salat. Der indeholder masser af vitaminer.
Server broccolisalaten til blandt andet en god ribeye eller til en ovnstegt culottesteg.
Note: Mange kommer også sprøde tern af bacon i en broccolisalat, og det er selvfølgelig en smagssag. Jeg synes dog ikke det er nødvendigt, men det kan du sagtens gøre. Du kan komme et hakket rødløg ved.
Se også disse opskrifter med broccoli:
Ovnbagt broccoli som broccolifritter
Skriv din mening - på forhånd tak.