Her er den bedste opskrift på broccolisalat med eller uden bacon. En lækker salat med masser af broccoli, mandler og en dejlig dressing.
Se her hvordan du laver verdens bedste broccolisalat med eller uden bacon, der både er sund og nærende.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men du kan også servere salaten som et måltid med groft brød til.
Opskrift på broccolisalat
Ingredienser
- 1 broccoli delt i små buketter
- 75 gram gulerødder rives groft
- 1 rødløg halveret, skåret i tynde både/skiver
- 50 gram mandler hakkes groft
- 40 gram tranebær tørrede
Dressing
- 3 spiseskefulde mayonnaise
- 2 spiseskefuld citronsaft friskpresset
- 1 teskefuld sennep sød
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl broccoli under vandhanen, og del den i små buketter, som kommes i en skål. Lav ikke broccolibuketterne for store, da din broccolisalat så kan blive for grov.
- Riv gulerødder groft og kom dem ned til broccolibuketterne.
- Rør ingredienserne til dressing sammen, og smag den godt til.
- Vend dressingen sammen med broccoli. og gulerødder.
- Fordel broccolisalaten i et passende fad, og pynt med rødløg, tørrede tranebær og grofthakkede mandler.
Næringsindhold
Noter
Broccolisalat er en både nem og meget mættende salat, der samtidig er flot i salatskålen på grund af broccoliens flotte, grønne farve.
Nyd den som tilbehør - eller servér den gerne som et måltid sammen med groft brød. Det er altså en lækker ret.
En simpel, men meget lækker salat, der indeholder masser af vitaminer.
Server broccolisalaten til blandt andet en god ribeye eller til en ovnstegt culottesteg.
Med eller uden bacon
Salat med broccoli kan sammensættes på mange måder, men denne er en opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til. Den kan laves med eller uden bacon.
Broccolisalaten indeholder blandt andet revne gulerødder og hakkede mandler, og det giver en fantastisk salat. Dertil en nem og lækker dressing.
Ønskes bacon i broccolisalaten steges 100 gram bacontern sprøde og drysses over.
Se flere opskrifter med broccoli:
This is an absolutely wonderful dish. We really enjoy it during "broccoli season". (Sorry for not writing in Danish, but I'm a bit rusty in writing it.)