Pastasalat er en populær salat med masser af pasta og grønt. Her er min opskrift på en nem og fyldig salat med pasta, bacon og peberfrugt.
Denne pastasalat er den klassiske opskrift, der er velsmagende og nem at lave.
Pastasalaten laves med masser af pasta, grøntsager og en en sprød bacon. Det klæder nemlig pastaen super godt.
Her har jeg anvendt peberfrugt, rødløg og ærter, men du kan sådan set selv afgøre, hvad du ønsker i salaten.
Det er med andre ord en god og nem basisopskrift på pastasalat, som du kan bruge som tilbehør - eller servere som hovedret med masser af brød til.
Jeg foretrækker i øvrigt pastaskruer, men andre pastatyper som eks. pastapenne eller pastarør er også fine.
Opskrift på pastasalat
Ingredienser
- 400 gram pasta - jeg anvender pastaskruer til min pastasalat
- 2 pakker bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
- 150 gram ærter - er det frosne, dampes de 1 minut
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 rødløg - i tynde både
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 citron - friskpresset saft af en halv citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pasta koges som anvist på pakken, men husk at italienerne aldrig koger deres pasta længere end at pastaen stadig har lidt bid. Det, som de kalder al dente.
- Lad pastaen dryppe af. Den må også gerne blive kold.
- Bacon skæres i mindre stykker, der steges sprøde på en pande. Dryppes af på køkkenrulle.
- Imens gør du grøntsagerne klar som anvist under ingredienslisten. Mængden af de enkelte ingredienser er vejledende, så du kan bruge så meget af hver grøntsag, som du nu synes. Du får stadig en himmelsk god pastasalat.
- Kom den afdryppede pasta ned i en stor skål sammen med alle bacon og grøntsager.
- Kom olivenolie og friskpresset citronsaft ved.
- Vend din pastasalat forsigtigt sammen, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Du kan servere den færdige pastasalat med det samme, men du kan sagtens også lave den flere timer i forvejen.
Er der rester tilbage, ja så er en kold pastasalat altså også god i en madpakke dagen efter. Husk bare, at du hurtigt skal stille salaten på køl.
Se også disse salatopskrifter:

Comments
No Comments