Prøv denne super lækre pastasalat med broccoli, der dampes let sammen med gulerødder. Pastasalaten vendes med en skøn persilleolie.
Pastasalat med broccoli og gulerødder er en lækker salat, der blandt andet kan serveres til stegt kylling eller koteletter.
Pastasalaten er både sund og mættende, og den vendes med en hjemmelavet persilleolie, der laves med olivenolie, citronsaft og persille.
Opskriften er til fire sultne personer, men rester kan sagtens anvendes i madpakken dagen efter.
Brug gerne en frisk fettucine-pasta, som du kan købe eller lave fra bunden af. Her er opskriften på hjemmelavet fettucine.
Opskrift på pastasalat med broccoli
Ingredienser
- 500 gram bredbåndet pasta
- 1 broccoli
- 6-8 gulerødder - afhængig af størrelse
- 5 spsk god olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 bundt persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at skære broccoli i mindre stykker eller buketter, mens gulerødderne vaskes og snittes i mindre stænger.
- Kom lidt letsaltet vand i en gryde, og damp broccoli og gulerødder i 4-5 minutter under låg.
- Hæld vandet fra og overøs straks med koldt vand, så du stopper kogningen straks. Hæld også det kolde vand fra, og lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
- Den bredbåndede pasta koges som anvist på pakken, og hvis du anvender en frisk pasta er kogetiden jo meget kort. Kom straks efter kogningen koldt vand i gryden, og lad det stå mens du laver persilleolien.
- Persillen hakkes meget fint og kommes i en lille skål sammen med olivenolie og citronsaft. Vend det godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Så kommes de dampede grøntsager i en stor salatskål sammen med pasta og persilleolien, og det hele vendes forsigtigt rundt.
Note
Grøn pastasalat serveres straks, og pastasalaten er blandt andet fremragende tilbehør til frikadeller.
Se mere indhold her:

Comments
No Comments