Her får du min opskrift på en nem pastasalat med bønner og kylling. God og sund aftensmad, hvor pasta- og kyllingesalaten serveres med en basilikumsolie.
Opskriften på pastasalat med bønner er beregnet til fire personer som en hovedret.
Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres som du synes, og derfor kan du sagtens komme eks. mindre kylling, mere pasta i - eller hvad du nu synes.
Opskrift på pastasalat med bønner
Ingredienser
- 450 gram kyllingebryst filet
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 teske paprika
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 teske oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram pastapenne
- 300 gram grønne bønner - evt. fra frost
- 1 bundt forårsløg
- 1 lille spidskål - du skal bruge ca. halvdelen af kålen
Basilikumsolie
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 potte basilikum
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- En halv deciliter olivenolie røres sammen med paprika, hvidløgspulver og oregano.
- Kyllingebryst fileterne steges enten på en varm pande eller grilles ved direkte varme. Cirka fem minutter på hver side. Pensles undervejs flere gange med krydderolien, og til sidst med salt og peber. Lægges til side.
- Kog pasta som anvist på pakken, og lad den dryppe af.
- Kog bønnerne 2-3 minutter i letsaltet vand og dryp af. Til pastasalat med bønner kan både anvendes friske og frosne bønner.
- Skær forårsløg i tynde skiver, og snit spidskål ganske tyndt.
- Lav basilikumsolie ved at blende olien med friske basilikumsblade, lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Skær de stegte/grillede kyllingebryst fileter ud i små tern.
- Vend kyllingetern sammen med pasta, bønner, forårsløg og spidskål, og anret pænt i et fad eller en salatskål.
Næringsindhold
Tips
Ved servering af pastasalat med bønner og kylling dryppes den hjemmelavede basilikumsolie over.
Eller server basilikumsolien ved siden, og så kan man jo tage den mængde på man synes.
Se flere opskrifter:

Comments
No Comments