• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Græsk pastasalat med feta og oliven

Græsk pastasalat med feta og oliven

Græsk pastasalat
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. august 2022 - Udgivet: 8. august 2022

Græsk pastasalat er ligesom en helt klassisk græsk salat men med den lækre tilføjelse af pasta, hvilke gør den mere mættende.

Græsk pastasalat er rigtig nem at lave, og den smager absolut fantastisk. Den har en lækker frisk smag, som gør, at man har lyst til at spise den når som helst.

Du kan vælge at servere den som en frokost eller som en tilbehør til aftensmaden, eventuelt sammen med lidt brød, kød eller fisk. Jeg spiser den ret ofte til frokost, da den er nem at lave på forhånd til madpakken.

Du kan også vælge at tilføje lidt kikærter eller stegte kyllingetern for at give salaten mere protein og dermed få den til at mætte i længere tid.

Opskrift på græsk pastasalat

Græsk pastasalat
Rakel Seneca

Græsk pastasalat med feta og oliven

5 fra 8 stemmer
Græsk pastasalat er lige som en helt klassisk græsk salat men med den lækre tilføjelse af pasta, hvilket gør den mere mættende.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Græsk
Kalorier: 505
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g pasta - jeg brugte penne
  • 200 g tomater
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 dl grønne oliven
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 håndfuld persille
  • 100 g feta
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk stødt oregano
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fylde en gryde med vand og lad det koge. Når vandet koger, tilføjer du en teskefuld salt og pastaen. Lad pastaen koge, indtil den er al dente, i cirka syv minutter.
  2. Hæld vandet fra, og lad pastaen køle ned.
  3. Skær tomaterne, agurk og rød peberfrugt i små stykker. Snit det friske persille og tilføj det hele til en stor skål, tilføj også de forskellige oliven.
  4. Tilføj den afkølede pasta, og vend det hele i olivenolie, citronsaft, stødt oregano samt salt og peber.
  5. Skær fetaen i mindre stykker og rør dem sammen med resten. Smag salaten til, og tilføj eventuelt mere salt eller citronsaft.
  6. Server græsk pastasalat med det samme eller lad den stå på køl og server den senere med et godt brød til.

Næringsindhold

Kalorier: 505kcalKulhydrater: 65gProtein: 15gFedt: 21gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 22mgNatrium: 2238mgKalium: 474mgKostfibre: 6gSukker: 6gVitamin A: 1774IUVitamin C: 51mgCalcium: 184mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Næste gang du koger for meget pasta til aftensmaden, så prøv denne opskrift med den overskydende pasta. Så er frokosten til dagen efter klaret.

Du skal blot spise et par skiver brød til eller eventuelt købe et stykke varmrøget laks, så har du et helt aftensmåltid.

Se også vores andre pastasalat-opskrifter:

Pastasalat med pesto og avocado

Pastasalat med en lækker persilleolie

Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte W

    september 09, 2024 at 5:37 pm

    Super god. Godkendt af manden

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required