Her får du en både nem og sund opskrift på salat med bulgur. En bulgursalat med peberfrugt, rødløg og persille, der er god som tilbehør.
Salat med bulgur er ikke kun nem at lave, bulgursalaten er også både sund og nærende. Og i øvrig flot at stille på bordet som tilbehør.
Endnu en god ting ved salat med bulgur er, at den kan varieres i det uendelige.
Du kan enten blot følge min opskrift herunder, eller prøve at tilføje en af de følgende ingredienser til bulguren.
Dels kan du selvfølgelig vælge, at komme små stykker kylling direkte i bulguren, og derfor servere den som en hovedret, som vi kan kalde bulgursalat med kylling.
Er du meget glad for fisk, kan du komme tun i, eller eventelt stegt laks. Rejer er også en mulighed i en salat med bulgur.
Og ellers kan der tilføres mango eller avocado i tern, eller prøve med tern af feta ost.
Af krydderurter kan der bruges persille, men koriander eller mynte passer også fint i en bulgursalt.
Karry kan i øvrigt også vendes i, og du kan nemt lave en bulgursalat helt vegansk, hvis du ønsker det.
Mulighederne er mange med bulgursalat med basis. Både som tilbehør og hovedret.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Til salat med bulgur anvendes
250 gram bulgur
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rødløg
1 potte persille
1 citron
3 spiseskefulde olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver man salat med bulgur
- Vej bulgur af i en skål, og overhæld den med kogende vand. Vandet skal dække bulguren og lidt til, da den trækker en hel del vand. Så lad vandet stå 2-3 centimeter længere op.
- Rør rundt og overdæk skålen med sølvpapir og et viskestykke. Lad det stå 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt, og der tilsættes eventuelt lidt mere kogende vand.
- De to peberfrugter skæres i små tern, mens rødløg hakkes fint. Persille hakkes ligeledes fint.
- Når bulguren er mør (dog stadig med et lille bid), vendes peberfrugt, rødløg og persille i.
- Ligeledes kommes saften fra en hel eller halv citron ved sammen med lidt olivenolie.
- Smag din salat med bulgur til med salt og friskkværnet peber.
Comments
No Comments