Du kan lave en virkelig lækker og nem couscous salat med denne opskrift. Her er couscous blandet med blandt andet tomat og peberfrugt.
Her får du min opskrift på en dejlig couscous salat, som du kan bikse sammen på få minutter.
Tilberedningstiden på den nemme couscous er blot fem minutter, hvor den kommes i kogende vand.
Opskriften er beregnet til fire personer, og det er meget mættende salat som tilbehør. Eller spis den, som den er.
Opskrift på couscous salat
Ingredienser
- 5 deciliter vand
- 3 deciliter couscous
- Lidt salt
- 250 gram tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille agurk
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt persille
- Olivenolie
- 1 økologisk citron
Sådan gør du
- Vandet koges op i en gryde og tages fra kogepladen. Tilsæt en smule salt.
- Kom så couscous i og rør straks rundt. Læg låget på og lad det trække fem minutter.
- Tilsæt lidt olivenolie og rør couscous'en igennem med en gaffel, så kornene løsner sig og du får en mere luftig konsistens.
- Tomaterne dels i kvarte, peberfrugten skæres i små tern og det samme med agurken.
- Forårsløg snittes i tynde skiver, og til sidst hakkes persillen fint.
- Kom couscous og grøntsager i en stor skål og vend det godt rundt sammen med olivenolie og friskpresset citronsaft. Så simpelt er det at lave en lækker couscous salat.
Tip: Den færdige salat med couscous kan nydes som den er, eller serveres til stegt kylling, krebinetter og meget andet kød.
Fakta om couscous
Couscous er kort fortalt Mellemøstens svar på en god pasta, og den er lavet af hvede.
Tilberedningstiden kan godt variere, alt afhængig af hvordan couscous'en er fremstillet.
Kig derfor altid på pakken inden du går i gang.
Blandt andet kan fremgangsmåden og tiden i det kogende vand være forskellig fra det der er oplyst i denne opskrift, hvor jeg har anvendt en ret fin couscous.
Se også mine opskrifter og anvisninger på:
Comments
No Comments