Se her hvordan du bedst tilbereder couscous i gryde, på pande eller blot overhælder couscousen med kogende vand. Det er så nemt.
Der er flere måder at tilberede couscous på, og her gennemgår jeg de tre mest anvendte.
Har du andre forslag, er du meget velkommen til at dele dem med os andre i kommentarfeltet under opskriften.
Kogetid på couscous
Først er der den klassiske fremgangsmåde, hvor du koger couscousen i lidt vand.
Til fire personer skal du bruge 250 gram couscous, cirka 4 deciliter vand og lidt salt.
Bring vandet i kog sammen med lidt salt, og når det koger, kommer du couscousen i. Lad det småkoge i knap 10 minutter, indtil couscousen har opsuget alt vandet. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand. Lad det så trække under låg.
Du kan erstatte vandet med bouillon, det giver en god smag.
Overhæld couscous med kogende vand
Næste metode, der nok er den nemmeste, er at overhælde couscousen med kogende vand.
Beregn 250 gram til fire personer, og kom couscousen i en skål. Kog fire deciliter vand op, og hæld det over couscousen.
Lad det trække i 5-7 minutter, vend det godt igennem med en gaffel, og smag til med lidt salt. Så bliver det ikke nemmere.
Couscous lavet på pande med lidt olie
Endelig kan du også tilberede couscousen på en pande. Det er den metode, hvor jeg synes den smager bedst.
Kom en god slat olivenolie på panden ved middel varme, og tilsæt så 250 gram couscous (portion til fire personer).
Lad det svitse 3-4 minutter.
Tilsæt så fire deciliter vand, og lad det nu simre i cirka 10 minutter, hvor couscousen opsuger vandet. Fjern panden fra kogepladen, læg låg på, og couscousen hvile i yderligere 5-10 minutter inden servering.
Når du tilberede couscousen på panden, kan du også tilsætte forskellige grøntsager.
Dem svitser du olivenolien inden du kommer couscousen på panden. De bedste er forårsløg i tynde skiver, finthakkede hvidløg, peberfrugter i små tern, squash i mindre stykker - eller hvad du nu godt kan lide.
Bruges i salater
Couscous er i øvrigt fremragende i salater, hvor de blandes med grønne salatblade, agurk, tomat, peberfrugt eller andre gode grønsager.
Se mine opskrifter på:
Marokkansk kylling (med couscous)
margit andersen
Tusind tak for en meget udførlig og nem måde at lave couscous på , man kan ikke mislykkes med at lave det udfra dine opskrifter
margit andersen
Hvor nemt og rigtig godt beskrevet tusind tak for alle dine fine muligheder,de er super gode og nemme at forstå 👍 👍 👍
Kim
4 liter vand til den couscous lyder helt i skoven 🙂
Madensverden.dk
Hej Kim
Tak fordi du er vågen 🙂
Det er selvfølgelig fire deciliter - den er rettet til.
Bedste hilsner
Holger